Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Φοιτητικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης: Ολονύκτια διαμαρτυρία την Δευτέρα 13 Μάη ενάντια στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού

Ολονύκτια διαμαρτυρία, ενάντια στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, διοργανώνουν και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα 13 Μάη στις 7 μ.μ. στον Λευκό Πύργο. Την ίδια μέρα το πρωί θα πραγματοποιήσουν πολύμορφες δράσεις μέσα στις σχολές

Ολονύκτια διαμαρτυρία, ενάντια στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, διοργανώνουν και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα 13 Μάη στις 7 μ.μ. στον Λευκό Πύργο. Την ίδια μέρα το πρωί θα πραγματοποιήσουν πολύμορφες δράσεις μέσα στις σχολές.

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων στη Ράφα, είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει την γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με την επίθεση στο πέρασμα της Ράφα, επιχειρώντας παράλληλα τον “στραγγαλισμό” της βοήθειας προς τους σχεδόν 1,4 εκατ. εκτοπισμένους Παλαιστίνιους που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς με όλους πλέον να αναγνωρίζουν ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας εδώ και μήνες ως “αυτοάμυνα” την εξόφθαλμη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που ματώνουν τον ελληνικό λαό για να δίνουν μισό εκατομμύριο την ημέρα για να πλέει η φρεγάτα Ύδρα στη Ερυθρά Θάλασσα, δεν ξεπλένονται. Έχουν βάλει την σφραγίδα τους σε αυτή την φρίκη!

Ο πρωτόγνωρος φοιτητικός ξεσηκωμός σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι η απάντηση μας απέναντι στο έγκλημα! Από τα πανεπιστήμια της Αμερικής και τους φοιτητές που δεν λυγίζουν απέναντι στην βάρβαρη καταστολή της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης Μπάιντεν μέχρι την Γαλλία και πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, οι φοιτητές στέκονται στην σωστή πλευρά της ιστορίας και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία που Παλαιστινιακού λαού, οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει!

Απέναντι στους πολέμους που για τα κέρδη σκορπούν το θάνατο καθένας έχει την ευθύνη να μην μείνει σιωπηλός!

“Αν θέλεις να λέγεται άνθρωπος” πρέπει να βγεις στο δρόμο, να φωνάξεις!

Απαιτούμε τώρα:

  • Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού
  • Να αποχωρίσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας
  • Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτους
  • Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ
  • Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα. “Δώστε λεφτά για την παιδεία όχι για του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα σφαγεία!”

Όλοι στην ολονύκτια διαμαρτυρία των φοιτητικών συλλόγων τη Δευτέρα 13 Μάη στις 7 μ.μ. στον Λευκό Πύργο!».

 

Συνδικάτα και Σωματεία της Θεσσαλονίκης στηρίζουν και συμμετέχουν στην ολονύκτια διαμαρτυρία των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας

 

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής Να συμμετάσχουν μαζικά στην ολονύκτια διαμαρτυρία των Φοιτητικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης τη Δεύτερα 13 Μάη στον Λευκό Πύργο, καλούν τους εργαζόμενους Συνδικάτα και Σωματεία της Θεσσαλονίκης.

Στο κοινό τους κάλεσμα το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΕΤΗΠ), το Συνδικάτο Οικοδόμων & Εργαζόμενων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Κ. Μακεδονίας, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου Κ. Μακεδονίας, το Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, το Σωματείο Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Ιματισμού Δέρματος Κλωστοϋφαντουργίας Υποδηματοποιίας Κεντρικής Μακεδονίας, το Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, η Ένωση Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Πιερίας Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), ο Σύλλογος Eργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, το Σωματείο εργαζομένων Pfizer Hellas, αναφέρουν:

«Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία που έχουν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, διοργανώνοντας ολονύκτια διαμαρτυρία, τη Δευτέρα 13 Μάη στο Λευκό Πύργο.

Δεν μπορεί κανένας εργαζόμενος να μην παίρνει θέση απέναντι στη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού που διεξάγεται από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Δεν μπορεί κανείς να γυρίσει το βλέμμα του μακριά από τη σφαγή χιλιάδων μικρών παιδιών, από τη χρησιμοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας ως παγίδα για τις ζωές των κατατρεγμένων. Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε στην κορύφωση του αιματοκυλίσματος του Παλαιστινιακού λαού που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Ράφα.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπλέκει τη χώρα μας ολοένα και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς “ιερούς” σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ, που κάνει πλάτες στο κράτος του Ισραήλ, έχοντας συνεργούς στο έγκλημα που διεξάγεται τα κόμματα που υμνούν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Μαζί έχουν κάνει “ομερτά”. Την ίδια ώρα που Έλληνες στρατιωτικοί έχουν σταλθεί να πολεμήσουν εκτός συνόρων, στην Ερυθρά Θάλασσα για τα συμφέροντα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων και του ναυτιλιακού κεφαλαίου.

Οι φοιτητές οι οποίοι έχουν ξεσηκωθεί, από τα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ μέχρι τα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, δείχνουν με τη δράση τους ότι δεν ανέχονται να συνεχιστεί άλλο η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, απαιτούν να σταματήσει τώρα η γενοκτονία καθώς και οποιαδήποτε συνεργασία των Πανεπιστημίων τους με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης να βρεθούμε μαζί με τους φοιτητές Λευκό Πύργο, τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 8 μ.μ. Ενώνουμε τις φωνές μας, μαζί τους, για “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”.

  • Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Λωρίδα της Γάζας.
  • Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.
  • Καμία στήριξη του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ.
  • Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.
  • Κανένας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ύδρα”».

Πηγή 902.gr

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις