Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, εργατικά σωματεία, συνταξιούχοι και κάτοικοι της Κάτω Τούμπας βρίσκονται από το πρωί έξω από το σπίτι στην Καππαδοκίας 64, για να μην πετάξουν τα «κοράκια» στον δρόμο δύο ηλικιωμένους χαμηλοσυνταξιούχους.
Με τη μαζική τους παρουσία από τη Δευτέρα έχουν αποτρέψει μέχρι στιγμής την έξωση.
Η Επιτροπή Εργατικών Σωματείων ενάντια στους πλειστηριασμούς καλεί σήμερα, Τετάρτη, στις 11 π.μ. στα γραφεία της «Cepal», η οποία διαχειρίζεται το δάνειο (Δωδεκανήσου 1Α, στην πλατεία Δημοκρατίας).
Στις 12 μ. η κινητοποίηση συνεχίζεται στα δικαστήρια, όπου συζητείται το αίτημα προσωρινής διαταγής για να μην προχωρήσει η έξωση. Η δικηγόρος του ζευγαριού επικαλείται την κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου, που υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο, και την τιμή στην οποία εκποιήθηκε το σπίτι.
Τα σωματεία διεκδικούν να παραμείνει το ζευγάρι στο σπίτι του, τουλάχιστον μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις για τις εκκρεμείς δικαστικές προσφυγές. Απαιτούν άμεσα να κατοχυρωθεί νομοθετικά η προστασία της πρώτης κατοικίας και να σταματήσουν οι εξώσεις χαμηλοσυνταξιούχων, ασθενών και ευάλωτων οικογενειών.