Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Εγκαίνια 89ης ΔΕΘ: Κυβερνητικό σόου με «βόλτες» Μητσοτάκη, «κράτος δικαίου» και ατελείωτη προπαγάνδα

Πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη επιδόθηκαν σε μια προπαγανδιστική φιέστα, στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Η 89η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης άνοιξε τις πύλες της και η κυβέρνηση Μητσοτάκη την εκμεταλλεύτηκε για να στήσει το νέο της σόου επικοινωνιακής προπαγάνδας. Ενώ η κοινωνία βιώνει τη συνεχιζόμενη ακρίβεια, την επισφαλή εργασία, το 13ωρο και, συνολικά, συνθήκες κοινωνικής αποσύνθεσης, ο πρωθυπουργός επιδόθηκε σε μια περιφερόμενη φιέστα, με επίκεντρο τη δημιουργία εντυπώσεων, προκειμένου να «αντιστρέψει» την πραγματικότητα. 

Οι «βόλτες» του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν παρά μια ατέρμονη σειρά φωτογραφικών στιγμιοτύπων: από το περίπτερο της McLaren, μέχρι το υπουργείο Υγείας, όπου οι πολίτες δυσκολεύονται να βρουν ιατρική περίθαλψη, και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τις «έξυπνες κάμερες» της Τροχαίας και τις επιδείξεις ενόργανης γυμναστικής από το περίπτερο του υπουργείου Αθλητισμού. 

Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί επιδόθηκαν σε παρόμοιες επιδείξεις. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, διακήρυξε την «Ατζέντα 2030», ένα σχέδιο που δεσμεύει 30 δισ. ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς — χρήματα που θα μπορούσαν να διατεθούν για την παιδεία, την υγεία και τις κοινωνικές ανάγκες. Η αναφορά του στο «ελληνικό anti-drone ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» ως «κόσμημα» της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας δείχνει την εξάρτηση της «ανάπτυξης» από τον πολεμικό μηχανισμό, αντί για την παραγωγή για τις ανάγκες του λαού.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τη σειρά του, μίλησε για την «Αστυνομία του 21ου αιώνα», ενώ το οργανωμένο έγκλημα, οι μαφίες και η ενδοοικογενειακή βία και οι γυναικοκτονίες (ακόμη και μπροστά σε αστυνομικό τμήμα) οργιάζουν. Η επικοινωνιακή παρουσίαση του Πληροφορικού Κέντρου της ΕΛ.ΑΣ. με παιχνίδια και VR γυαλιά δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με θράσος, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα έχει «την καλύτερη έκθεση» για το κράτος δικαίου, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και φίμωση του Τύπου. Πρόκειται για μια ωμή προπαγάνδα που χρησιμοποιεί διεθνείς εκθέσεις κατά το δοκούν, επιχειρώντας να συγκαλύψει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Στη ΔΕΘ του 2025, η κυβέρνηση έδειξε για ακόμα μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο: αυτό της ιμπεριαλιστικής και αστικής διαχείρισης, η οποία υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, παρακάμπτοντας τις ανάγκες των πολλών.

Αντίστοιχα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε για Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ως… θεσμικό καταλύτη για την ενίσχυση του κεφαλαίου και της ρευστότητας και την ουσιαστική στήριξη της μικρής και της μεσαίας επιχειρηματικότητας, κάτι που φυσικά υπάρχει μόνο στην κυβερνητική… φαντασία, την ώρα που οι αυτοαπασχολούμενοι βλέπουν τη διάλυση των μικρομάγαζών τους από το διογκούμενο κύμα φορολεηλασίας και το ενεργειακό κόστος.

Σχετικά θέματα

Post
Filter