Σα δεν ντρέπονται!..

Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα είναι καταλυτικά για το επίπεδο φτωχοποίησης των Ελλήνων, που επέφερε η …επιτυχία των μνημονίων. Ορίστε μερικά:

  • Το ποσοστό των Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ανέρχεται σε 34,6% ή 3.795.100, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην τέταρτη χειρότερη θέση της EE των 28. Σημειώνεται ότι το εισοδηματικό όριο φτώχειας υπολογίζεται σε 7.178 ευρώ ανά άτομο και 15.073 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια (με δύο ανήλικα παιδιά).
  • Η συνολική μείωση στις συντάξεις λόγω Μνημονίων έφθασε στο 40%. Το 60% των σημερινών συνταξιούχων βρίσκεται στο όριο της επίσημης φτώχειας και κάτω απ’ αυτό, σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας!
  • Η επίσημη ανεργία κινείται στα επίπεδα του 27,3%, οι άνεργοι ανέρχονται στο 1.303.454 χωρίς σ’ αυτούς να περιλαμβάνονται όσοι κάνουν έστω κι ένα μεροκάματο το μήνα, είτε ως ενοικιαζόμενοι, είτε ως επιδοτούμενοι από διάφορα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Είμαστε στα πρόθυρα μιας αδυσώπητης ανθρωπιστικής κρίσης. Τι άλλο δείχνει το γεγονός ότι μια 56χρονη παραπληγική βρήκε το θάνατο στα Χανιά, αφού της έκοψαν το ρεύμα που την κρατούσε στη ζωή, επειδή δεν είχε να πληρώσει τη ΔΕΗ;

Κάποιοι βέβαια εθελοτυφλούν. Κάνουν σα να μη συμβαίνει τίποτα. Όπως ο πρωθυπουργός μας Α. Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε σε βουλευτές του κόμματός του: «Είμαι αισιόδοξος για το αύριο. Και θα πρέπει και ο ελληνικός λαός να αντιληφθεί ότι η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από δεδομένα. Ο τουρισμός σήμερα που θα φτάσει τα 20 εκατομμύρια, δηλαδή δύο τουρίστες για κάθε Έλληνα, θα δώσει μια ρευστότητα στην οικονομία και θα καλυτερεύσουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα».

Το παραδεχόμαστε. Αν αυτός είναι ο στόχος τους, πραγματικά τον έχουν πετύχει απόλυτα. Έχουν μεταβάλει την Ελλάδα σε παράδεισο για τους ξένους τουρίστες και κόλαση για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της!

Σα δεν ντρέπονται!..

 

 

 

Διαφήμιση

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email