Τίτλοι, αίμα και χρήμα…

Ωραίος και περιεκτικός τίτλος, με μια πρώτη ματιά: «Ο κόσμος αλλάζει με αίμα και χρήμα». Αποτυπώνει, μέχρι ενός σημείου, τα γεγονότα που συμβαίνουν, παγκοσμίως, από τη Ρωσία μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, το Ιράκ και την Παλαιστίνη. Είναι ο τίτλος της πρώτης σελίδας στο «Βήμα» της Κυριακής.

Εάν δεν γνώριζει κανείς ποιος είναι ο ρόλος της συγκεκριμένης εφημερίδας, στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, τότε θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον τίτλο και εύστοχο.  Ο κάθε τίτλος, όμως, έχει κι ένα περιεχόμενο κι εκεί, τελικά, κρίνεται η αλήθεια του.

Ναι, ο κόσμος αλλάζει, για μια ακόμα φορά, με «αίμα και χρήμα». Το θέμα είναι σε ποιον ανήκει το αίμα και σε ποιον το χρήμα.  Ένα παλιό ερώτημα, το οποίο δεν απασχόλησε ποτέ, επί της ουσίας, το «Βήμα».

Ο κόσμος αλλάζει με το αίμα των λαών, για το χρήμα που ανήκει σε μια μειοψηφία. Υπάρχει ένα σύνθημα που περιγράφει καλύτερα,από τον τίτλο της πρώτης σελίδα στο «Βήμα», την αλήθεια, την αντικειμενική πραγματικότητα: «Ο ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».

Αυτός ο «τίτλος» δείχνει την αλήθεια που κρύβει το κάθε «Βήμα» και μπορεί να οδηγήσει σε σκέψεις για την αλλαγή του κόσμου, υπέρ των λαών…

Διαφήμιση

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email