Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αθλιος Γεωργιάδης: Νομιμοποιεί τη ζούγκλα κατά παραγγελία των εργοδοτών, απειλεί τους απεργούς με αυτόφωρα, στοχοποιεί το ΚΚΕ

  Σε ένα άθλιο κρεσέντο υποτακτικότητας στα αφεντικά, μίσους απέναντι στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, χυδαίας διαστρέβλωσης της πραγματικότητας,..

 

Σε ένα άθλιο κρεσέντο υποτακτικότητας στα αφεντικά, μίσους απέναντι στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, χυδαίας διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, απειλών κατά των απεργών και αντικομμουνισμού επιδόθηκε ο υπουργός εργασίας, Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την πρώτη συζήτηση στην Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής του εκτρωματικού αντιεργατικού νομοσχεδίου. 

Καταρχήν επιβεβαίωσε το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για τα εργασιακά αποτελεί παραγγελία επιχειρήσεων «κρίσιμων για την ελληνική οικονομία»

Επίσης, παραδέχτηκε ξεκάθαρα ότι το νομοσχέδιο νομιμοποιεί και εντείνει την ήδη υπάρχουσα εργασιακή ζούγκλα που διαμόρφωσαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, με τις ευλογίες και τις κατευθύνσεις της «Ευρωπαϊκής Ενώσεως»…

Ο Αδ. Γεωργιάδης επιχείρησε να παρουσιάσει την κυβέρνηση ως υπερασπιστή των εργαζομένων απέναντι στην «άνιση σχέση» εργοδότη – εργαζόμενου, λέγοντας ανερυθρίαστα ότι «είναι ισχυρότερη η διαπραγματευτική σχέση του εργαζόμενου όταν έχει δύο εργοδότες», γιατί «κάνει τον εργοδότη πιο προσεκτικό απέναντι στον εργαζόμενο για να μην τον χάσει». Μια αδιανόητη μπούρδα την οποία αρέσκεται να περιφέρει από κανάλι σε κανάλι, τώρα και στη Βουλή. 

Νομιμοποιεί τον μεσαίωνα

Ο υπουργός είπε ξεδιάντροπα ότι με τη ρύθμιση του νομοσχεδίου δεν θα είναι «έκθετες οι επιχειρήσεις σε ελέγχους για μαύρη εργασία», καθώς η κυβέρνηση νομιμοποιεί την δουλειά ήλιο με ήλιο για να μπορέσει ένας άνθρωπος να συμπληρώσει ένα εισόδημα απλά για να επιβιώσει. Μάλιστα, έκανε λόγο για ένα «άρθρο εκπορευόμενο από ευρωπαϊκή οδηγία και υπέρ των εργαζόμενων»…

Όσον αφορά στην επιβολή δουλειάς και την Κυριακή σε βιομηχανικές μονάδες έκανε λόγο για «βιομηχανίες κρίσιμες για την ελληνική οικονομία που δεν βρίσκουν εξειδικευμένο προσωπικό», δηλαδή φτηνό, ευέλικτο και χωρίς δικαιώματα και έτσι η κυβέρνηση σε ρόλο… σερβιτόρου πρόσθεσε «τρεις κρίσιμους κλάδους στο να δουλεύουν Κυριακή».

Η λαθροχειρία του Αδ. Γεωργιάδη «απογειώθηκε» όταν δήλωσε με στόμφο ότι «οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται το νομοσχέδιο» και πώς «δεν έχει γίνει καμία μεγάλη αντίδραση της κοινωνίας ενάντια στο νομοσχέδιο», άρα η κριτική που γίνεται είναι «εκτός πραγματικότητος».

Το πραγματικό του όμως μένος για τους αγώνες των εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι και δεν συμβιβάζονται με τη σύγχρονη σκλαβιά, ο υπουργός το έβγαλε όταν έκανε λόγο για «απεργίες που προκηρύσσει το ΠΑΜΕ και όχι οι εργαζόμενοι», αναφορικά με τις διατάξεις του νόμου που στοχεύουν να ποινικοποιήσουν περαιτέρω το δικαίωμα στην απεργία, χαϊδεύονται εργοδοσία και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

«Όποιος κλείνει την είσοδο θα πηγαίνει αυτόφωρο», είπε ο Αδ. Γεωργιάδης σε ρόλο… χωροφύλακα για να πάρει πληρωμένη απάντηση από τον ειδικό αγορητή του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσώτη που του είπε ότι «εδώ θα είμαστε και θα το δούμε… Πολλοί το προσπάθησαν και δεν το κατάφεραν». Κάπου εκεί τελείωσε η… συμπάθεια του υπουργού προς τους συνδικαλιστές, αφού για να απαντήσει κατέφυγε σε γνωστές χυδαιότητες του κοινωνικού αυτοματισμού, κάνοντας λόγο για «εσάς που τα παίρνατε από τον συνδικαλισμό που κάνατε»…

Αισχρή στοχοποίηση του ΚΚΕ

Σε άλλο σημείο έφτασε να στοχοποιεί απευθείας το ΚΚΕ, λέγοντας ότι το άρθρο 31, το οποίο προβλέπει ποινές φυλάκισης σε όποιον περιφρουρεί την απεργία απέναντι στη απεργοσπασία « «φτιάχτηκε για σας, του ΚΚΕ»! Μιλώντας με μένος ενάντια στους εργατικούς αγώνες, ξεκαθάρισε ότι αν δεν χτυπούσαν οι δυνάμεις καταστολής τις απεργίες, «οι επενδυτές θα τα είχαν μαζέψει και θα είχαν φύγει».

Συνέχισε το ίδιο προκλητικά λέγοντας: «λοιπόν για να τελειώνουμε κύριοι του ΚΚΕ: όποιος πάει και κλείνει την είσοδο» δηλαδή θα περιφρουρεί απεργία «θα πηγαίνει αυτόφωρο στον εισαγγελέα τελεία». Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις