Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ασυμμάζευτος κυβερνητικός πολιτικός κυνισμός για τα Τέμπη: Δύο όψεις ενός νομίσματος Αδ. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά το κρεσέντο πολιτικής χυδαιότητας που εξαπέλυσε χθες για το έγκλημα στα Τέμπη και τις αντιδράσεις που..

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά το κρεσέντο πολιτικής χυδαιότητας που εξαπέλυσε χθες για το έγκλημα στα Τέμπη και τις αντιδράσεις που προκάλεσε  λέγοντας ότι δεν ενδιαφέρει τους πολίτες η σύσταση Εξεταστικής για την τραγωδία, επανήλθε σήμερα… για να επιβεβαιώσει τον εαυτό του, ισχυριζόμενος, δε, ότι παραποιήθηκαν τα λόγια του.

Με ανάρτησή του στα ΜΚΔ ισχυρίζεται πως «εγώ δεν είπα στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι “ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη” όπως ψευδώς και δολίως γράφεται, αλλά “ουδείς ενδιαφέρεται για την Προανακριτική ή την Εξεταστική για τα Τέμπη”, δηλ. για την πολιτική διελκυστίνδα των κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως για την τραγωδία».  

Μα …αυτό ακριβώς άκουσαν όλοι. Αυτό που σήμερα επαναλαμβάνει για να το ακούσουμε σωστά και να το καταλάβουμε σωστότερα. 

Σωστά ακούσαμε, σωστά καταλάβαμε και σωστά συλλάβαμε την πηχτή πολιτική χυδαιότητα που εκτοξεύτηκε μετά από  μια τέτοια δήλωση. Αλλά με τη σημερινή παράσταση που δίνει ο κύριος  Γεωργιάδης, εκείνη της θιγμένης υπόληψης και πολιτικής ανωτερότητας, ο πολιτικός   εκχυδαϊσμός και κυνισμός απογειώνεται. 

Βέβαια, αναγκάστηκε να ζητήσει “συγγνώμη” από τις οικογένειες των θυμάτων μετά την κατακραυγή.

Αυτό , λοιπόν,  που είπε χθες ο Αδ. Γεωργιάδης ήταν:  «αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πραγματικά τους Έλληνες ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας άμα τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για την Εξεταστική ή την Προκαταρκτική Επιτροπή για τα Τέμπη;».

Και  συνέχισε σήμερα σχολιάζοντας το σάλο που προκάλεσε πετώντας την μπάλα στην εξέδρα: 

“Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα και εξαχρείωση στην πολιτική από την προσπάθεια να κερδίσεις ψήφους πάνω στις ανθρώπινες τραγωδίες. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, εκεί που οι συμπολίτες σου βιώνουν πόνο και πένθος εσύ να ψάχνεις για πολιτικό όφελος”. 

Δεν ξέρουμε αν καθώς το έγραφε αυτό είχε μπροστά του κάποιον καθρέφτη ή έστω μία φωτογραφία του, αλλά περίπου την ίδια ώρα φρόντιζε επάξια ο Μάκης Βορίδης να του κάνει το πιστό είδωλο.

Διότι μιλώντας, ο υπουργός Επικρατείας στο ΜEGA απογείωσε τον πολιτικό αμοραλισμό και τον πέταξε κατ’ ευθείαν στα διαμελισμένα και εξαερωμένα κορμιά των νεκρών στα Τέμπη και στις ρημαγμένες από το πένθος οικογένειές τους. 

Θαυμάστε ή καλύτερα φρίξτε: .”..μία πολιτική επιχειρηματολογία, το πολιτικό μέρος, αναπτύχθηκε προεκλογικά … είναι αυτή που κρίθηκε πολιτικά, μέσα από τις εκλογές (!) Δεν λέω ότι η υπόθεση δεν μένει να διερευνηθεί δικαστικά. Εφόσον το ζητά η αντιπολίτευση και το κρίνει αναγκαίο, να κάνει και περαιτέρω διερεύνηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο … Ο Άδωνις το έθεσε σε μία προτεραιότητα, ότι η ακρίβεια απασχολεί πιο πολύ, το μεταναστευτικό απασχολεί πιο πολύ, η ανεργία απασχολεί πιο πολύ. Δεν σημαίνει ότι επειδή αυτά απασχολούν πιο πολύ δεν πρέπει να ασχοληθεί η Βουλή και με αυτό … Ισχύει και η δικαστική διερεύνηση και εφόσον το κρίνει το Κοινοβούλιο προφανώς θα υπάρξει διερεύνηση και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο».

Με αυτή τη δήλωση “ξεμπέρδεψε” με την πολιτική ευθύνη! Το 41τοις εκατό και κάτι φέρει το “ανεύθυνο” του Πάπα και του βασιλιά. 

Και συνέχισε με τη ποινική ευθύνη κάνοντας ένα εντυπωσιακό άλμα πολιτικού σαλτιμπαγκισμού με το οποίο η ενδεχόμενη ποινική ευθύνη ενός πολιτικού προσώπου δεν συνεπάγεται ούτε και προϋποθέτει φυσικά καμία πολιτική ευθύνη! Δηλαδή, κατά τον υπουργό οι εκλογές έγιναν, το έγκλημα ξεπλύθηκε τουλάχιστον πολιτικά. Οσο για το ποινικό μέρος…

“Η ΝΔ δεν έχει αποδεχθεί καμία ποινική ευθύνη οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου … Ποινική ευθύνη σημαίνει ότι ένα πολιτικό πρόσωπο, ένας υπουργός, έχει κάνει κάποιο έγκλημα, όχι κάτι άλλο … Το αν ένα πολιτικό πρόσωπο υπέγραψε να πάει ο σταθμάρχης κάπου, αν υπέγραψε, αυτό είναι το αντικείμενο προς διερεύνηση και από τη Δικαιοσύνη αν κρίνει ότι έχει μια σχέση αιτιατού σε σχέση με αυτό που συνέβη και αν υπάρχει παράνομη πράξη. Αυτά όμως τα “αν”, επιτρέψτε μου να μην τα παίρνουμε ως “ναι”, να παραμένουν “αν”», μέχρι η Δικαιοσύνη να στείλει την υπόθεση στη Βουλή … Το να το στείλει στη Βουλή προϋποθέτει ότι θα γίνει μια αξιολόγηση από τις πολιτικές δυνάμεις για το ζήτημα των ποινικών ευθυνών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πει κάποιος ότι ένας υπουργός δεν έκανε μια συγκεκριμένη ενέργεια και αποδέχθηκε το ενδεχόμενο τουλάχιστον να συμβεί ένα τέτοιο ατύχημα μην κάνοντας αυτή την ενέργεια … Αυτή είναι η ποινική ευθύνη του υπουργού».

Με λίγα λόγια, για τους 57 νεκρούς δεν υπάρχει καμία πολιτική ευθύνη, δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία για ποινική ευθύνη υπουργών ή υπουργών και μετά από όλα αυτά η κυβέρνηση μπορεί να αναδύεται αποκαθαρμένη και αθώα: 

“Πολιτικά μπορούμε να πούμε ότι θέλουμε … από τη στιγμή που υπάρχει ζήτημα περαιτέρω διερεύνησης από τη Βουλή για το ζήτημα της Εξεταστικής, θα τοποθετηθούμε τις επόμενες 1-2 ημέρες”, συμπλήρωσε. ” Χτες ή προχθές κατατέθηκε η πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής. Αυτό για την Προκαταρκτική το ακούω αλλά δεν το έχω δει. Θα επιμείνω ότι αυτά είναι πράγματα που συζητήθηκαν εκτενώς την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο … εμείς δεν έχουμε τοποθετηθεί στα ζητήματα αυτά της Εξεταστικής, την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο. Δεν μπορώ όμως να διαγράψω το γεγονός ότι είναι πράγματα που έχουν ήδη συζητηθεί και έχουν μεσολαβήσει και δύο εκλογές».

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις