Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πώς είδε τις φασιστικές επιθέσεις ένας «ακτιβιστής της δεξιάς» και υπουργός του Μητσοτάκη

Τοποθετήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της κυβερνήσεως Μητσοτάκη για τις φασιστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα (συνέντευξη στην ΕΡΤ 4/10/2021- εδώ το βίντεο)...

Τοποθετήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της κυβερνήσεως Μητσοτάκη για τις φασιστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα (συνέντευξη στην ΕΡΤ 4/10/2021- εδώ το βίντεο).

Ο κύριος Μάκης Βορίδης είδε πρώτα απ’ όλα «προβλήματα δημοσίας τάξεως».

«Η εικόνα ομάδων οι οποίες συμπλέκονται είναι εξαιρετικά προβληματική και θα πρέπει να παρέμβει αποτελεσματικά η αστυνομία για να τα αντιμετωπίσει», δήλωσε με το πιο σοβαρό ύφος υπουργού που διαθέτει.

Όταν του διευκρίνισαν (δεν το γνώριζε άραγε ολόκληρος υπουργός Εσωτερικών;) ότι στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης μια ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, υποστήριξε, κρατώντας το ύφος υπουργού«Επαναλαμβάνω: Οι πράξεις βίας, ανεξαρτήτως ποιος τις ξεκινάει, ποιος τις σταματάει και πώς ακριβώς γίνονται και ποιο είναι το πλαίσιο τους είναι προβλήματα δημόσιας τάξης και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να αντιμετωπίζονται». 

Στη συνέχεια ο κύριος Βορίδης, εκλεκτός υπουργός της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, 

– αυτός που στα νεανικά του χρόνια έκανε «βόλτες» με τσεκούρι στη Νομική και διαδέχθηκε τον Μιχαλολιάκο, τον αρχιναζί της Χρυσής Αυγής, στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ (το χουντικό κόμμα που ίδρυσε από τον Κορυδαλλό ο δικτάτορας Παπαδόπουλος),

– ο πρώην «εκπρόσωπος» στην Ελλάδα του Ζαν Μαρί Λεπέν, γνωστού ρατσιστή και θαυμαστή των ναζί στη Γαλλία,

– ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, για τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς άνοιξε την πολιτική αγκαλιά και τον υποδέχτηκε στη Νέα Δημοκρατία, για να γίνει μετά υπουργός του Μητσοτάκη,

 προχώρησε στην παρακάτω ανάλυση: 

«Έχει αρχίσει μια δημόσια συζήτηση, εάν την καταλαβαίνω καλά. Κάποιοι λένε ότι θα διαχωρίσουμε τη βία ανάλογα με το εάν π.χ την ασκούν οι κομμουνιστές, οπότε είναι μια καλή βία και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται, ή εάν την ασκούν ακροδεξιοί ή χρυσαυγίτες, οι οποίοι είναι κακοί και πρέπει να αντιμετωπίζεται. Η διάκριση καλής και κακής βίας νομίζω ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Εκείνο το οποίο πρέπει να γίνεται είναι να μην υπάρχουν βίαιες πράξεις».

Μα, τι «ωραία» που τα λέει μια «αθώα περιστερά» της πολιτικής σκηνής της χώρας. Τι «εξαιρετική» ανάλυση πλήρως ευθυγραμμισμένη με την άθλια θεωρία των δύο άκρων που η «αγία» Ευρωπαϊκή Ένωση προτάσσει και υιοθετούν αρκετοί υπουργοί της κυβερνήσεως και όχι μόνο. 

Στη συνέχεια, χωρίς κάποια συστολή (τι συστολή να έχει άλλωστε ένας υπουργός με ύψιλον κεφαλαίο) μετέφερε τι είδε στη Σταυρούπολη:

«Βλέπω μικρά παιδιά τα οποία είναι μέσα στο σχολείο, βλέπω και κάτι ανθρώπους οι οποίοι φέρουν κάτι ρόπαλα με κάτι κόκκινες σημαίες έξω από το σχολείο. Κι αυτά βλέπω. Βλέπω και τα δύο εγώ.Ε;».

Μάλιστα…

Δεν άντεξε να μην το πει ο κύριος Βορίδης, δεν μπόρεσε να μην παρουσιάσει «ανάποδα» αυτό που έχει δει όλη Ελλάδα.Έτσι, συνέχισε το «ξέπλυμα» των φασιστών που ξεκίνησαν άλλοι υπουργοί της κυβερνήσεως. 

O κ. Βορίδης, την εποχή που ήταν «ακτιβιστής της δεξιάς»…

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε, πιο «κομψά», ό,τι και ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος:

«Ακούω ότι καταδικάζουμε τη βία που προέρχεται από τους φασίστες. Δεν καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Διότι απ’ ό,τι είδα τις τελευταίες μέρες βία άσκησαν κι εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες»!

Ο κ. Βορίδης στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ. Η «ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς» τον οδήγησαν σε τέτοιες επιλογές… 

Προβληματισμένος (με προβληματισμό υπουργού, όχι αστεία) ο Μ. Βορίδης μίλησε περίπου όπως ο άλλος υπουργός της κυβερνήσεως, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεν κατάφερε να δει φασίστικές επιθέσεις αλλά «ένα κακό κοινωνικό φαινόμενο».

Ο κύριος Βορίδης, λοιπόν, δεν είδε δολοφονική επίθεση φασιστών κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Ηλιούπολη, ούτε «φυσικά» οργανωμένο σχέδιο για τη δράση και τις επιθέσεις.

Δεν άκουσε τίποτα για τις αλυσίδες και τέιζερ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης , ούτε για το οπλοστάσιο (μαχαίρια και περίστροφα αερίου) που βρέθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων για την επίθεση μέσα από το ΕΠΑΛ Σταύρούπολης. 

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, πάντα με ύφος υπουργού, εξίσωσε τα φασισταριά που έκαναν εγκληματικές επιθέσεις με μέλη φοιτητικών συλλόγων, μαθητές κι εκπαιδευτικούς, με μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. 

Για να λέμε την αλήθεια, ένας τύπος με την πολιτική διαδρομή του κυρίου Βορίδη θα δυσκολευόταν να τα «δει» όλα αυτά. 

Μπορεί άλλωστε κάποιο απ’ αυτά τα φασισταριά που έκαναν τις επιθέσεις να θεωρεί τον εαυτό του «ακτιβιστή της δεξιάς». Έτσι έχει αυτοχαρακτηριστεί ο κύριος Βορίδης σε συνέντευξη του, τότε που ξεκινούσε η υπουργική του διαδρομή και βρήκε την ιδεολογική του ταυτότητα ως «εθνικοφιλελεύθερος» (εδώ ολόκληρη η συνέντευξη και τα περί «ακτιβιστή της δεξιάς στο 2.20).

Ενδεχομένως, τα ίδια «παιδιά», όταν περάσουν τα χρόνια, να επιδιώκουν να εξηγήσουν το πολιτικό τους παρελθόν όπως ο κύριος Βορίδης (στην ίδια συνέντευξη): Ήταν «η κατάσταση ελληνικής δεξιάς το 1983», ήταν «οι συνθήκες ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς» που πρέπει να εξετάσουμε, έλεγε. Μάλιστα, καταδικάζοντας πλέον «ό,τι εμπεριέχει βία» συμπλήρωνε: 

«Έχω συμμετάσχει σε συγκρούσεις φοιτητικές, δεν θα σας έλεγα ότι καμαρώνω για αυτό, δεν ξέρω πόσο ήταν δυνατόν για έναν φοιτητή της δεξιάς εκείνα τα χρόνια να μείνει και έξω από αυτό». 

Αναγκάστηκε από τις συνθήκες (ίσως και την «κακή» μοίρα) να έχει τη συγκεκριμένη πολιτική πορεία, η οποία συμπληρώνεται και με τη συμμετοχή του στην ηγεσία της χουντικής ΕΠΕΝ.

Ο κ. Βορίδης μαζί με τον δηλωμένο φιλοναζί Λεπέν με τον οποίο είχε «πολιτική συνεργασία».

Αλήθεια, έφταιγε η «ηγεμονία της Αριστεράς» και για την «πολιτική συνεργασία» του με τον Λεπέν, αργότερα; 

Ο Ζαν Μαρί Λεπέν (πατέρας της Μαρίν Λεπέν και ιδρυτής του κόμματος «Εθνικό Μέτωπο» που η ίδια συνέχισε με έναν υποτίθεται «εξευγενισμένο» φασισμό) είναι ένας ρατσιστής και θαυμαστής των ναζί.

Ο Γάλλος φασίστας έχει δηλώσει, μεταξύ πολλών άλλων, ότι η ναζιστική κατοχή στη Γαλλία «δεν ήταν ιδιαίτερα απάνθρωπη», όπως και ότι οι θάλαμοι αερίων ήταν «μια ασήμαντη λεπτομέρεια της ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Ο υπουργός, πλέον, Βορίδης – πριν πάει στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη – ήταν επικεφαλής του «Ελληνικού Μετώπου» και είχε την απόλυτη στήριξη του Λεπέν: «Υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα ένα πατριωτικό κόμμα το οποίο μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της Ελλάδας. Είναι το Ελληνικό Μέτωπο και ο Μάκης Βορίδης και σας καλώ να τους στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις».

Κατόπιν όλων των παραπάνω είμαστε βέβαιοι πως ο κύριος Βορίδης δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του στους υπουργούς που περιγράφονται στο σκίτσο.

 

***

Απόψεις