Πολιτική

Ο «εθνικοφιλελεύθερος» Μ. Βορίδης

Η ΕΠΕΝ, ο Λεπέν, το ΛΑΟΣ, η Νέα Δημοκρατία και ο «εθνικοφιλελευθερισμός»…

Προσπαθούν να μας πείσουν πως τα μνημόνια τελειώνουν και ότι θα …διώξουν το ΔΝΤ (η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να εποπτεύει έτσι κι αλλιώς). Η εκλογολογία δεν σταματά, παρά την …εντυπωσιακή κίνηση  (έμπνευσης Βενιζέλου) της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Οι κυβερνώντες, μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα προσπαθούν να εξασφαλίσουν, πια, την επόμενη εκλογή τους στη Βουλή, γνωρίζοντας πως λίγοι θα  επανεκλεγούν.

Σε αυτό το πολιτικό κλίμα προέκυψε ο «πρωθυπουργεύων» Μάκης Βορίδης. Ο υπουργός Υγείας με τον γνωστό του …χαλαρό τρόπο κάνει πως δεν καταλαβαίνει και δείχνει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το υπουργείο και το έργο του. Παρ’ όλα αυτά στην αρχηγική του εμφάνιση, στη Βουλή, δεν μπόρεσε να κρύψει πως του αρέσει ο νέος του ρόλος.

Ο Μ. Βορίδης επιμελώς επιδιώκει να μη μιλάει για το – γνωστό σε αρκετούς – πολιτικό του παρελθόν. Η φωτογραφία με το τσεκούρι έχει …καταχωρηθεί, πια, σαν μια «νεανική τρέλα» και ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ με έναν προσεκτικό (αλλά φανερά ακροδεξιό) λόγο θέλει, πια, να …ξεχάσει.

Βορίδης -τσεκούρι

Κι ας πούμε, λοιπόν, πως δεν μπορεί να εμποδίσει την πολιτική σταδιοδρομία του Μ. Βορίδη μια φωτογραφία. Ο κύριος Μ. Βορίδης δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Όπως είναι γνωστό – και  παραδέχεται και ο ίδιος – ήταν γραμματέας της ΕΠΕΝ (το χουντικό κόμμα που ίδρυσε από τον Κορυδαλλό ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, για να συνεννοούμαστε) .

Επίσης, ήταν και πολιτικός εκπρόσωπος του φασίστα Ζαν Μαρί Λεπέν. Τότε ο Βορίδης ήταν επικεφαλής  στο κόμμα Ελληνικό Μέτωπο και ο Λεπέν πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, στη Γαλλία. Ο Λεπέν, ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου, έχει παραδώσει την προεδρία του κόμματος στην κόρη του, η οποία προσπαθεί – υποτίθεται – να το …εξευγενίσει. Στις τελευταίες ευρωεκλογές το Εθνικό Μέτωπο κατέλαβε την πρώτη θέση, στη Γαλλία.

Μετά, για τον Βορίδη,  ήρθε το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και λίγα χρόνια αργότερα η κυβέρνηση Παπαδήμου, στην οποία ο Βορίδης έγινε υπουργός. Ύστερα είδε το «φως το αληθινό» και πήγε στη Νέα Δημοκρατία.  Ο Α. Σαμαράς άνοιξε την πολιτική αγκαλιά του στον σοβαρό και μετρημένο Μ. Βορίδη.

Από τότε που έγινε υπουργός, στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο Μ. Βορίδης επεδίωξε να φτιάξει ακόμα περισσότερο την εικόνα του. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια συνέντευξη του Μ. Βορίδη στον Σταύρο Θεοδωράκη (τον πρόεδρο του Ποταμιού, πια), όπου μιλά για την ΕΠΕΝ, τον Λεπέν και την πολιτική του πορεία.

Ο Μ. Βορίδης δεν καταδικάζει το πολιτικό του παρελθόν, αλλά επιδιώκει να το εξηγήσει με ….κοινωνιολογικούς όρους (η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς τον …ανάγκασε, αυτός δεν ήθελε κ.ο.κ).  Όταν καλείται να αυτοπροσδιοριστεί ιδεολογικά και πολιτικά ο Μ. Βορίδης αυτοχαρακτηρίζεται «εθνικοφιλελεύθερος».

Μια χαρά… Κρατάει το πολιτικό του παρελθόν(;) και το προσαρμόζει στην πολιτική του πορεία.

Υ.Γ 1: Αξίζει να προσέξει κανείς τον τρόπο που περιγράφει το πολιτικό του παρελθόν ο Μ. Βορίδης. Λες και πρόκειται για τη συμμετοχή του σε μια ομάδα που μάζευε πεταλούδες…

Υ.Γ 2: Για τον Σταύρο Θεοδωράκη, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς και από το βίντεο, αριστερός σημαίνει Ψαριανός. Απλά το σημειώνουμε…

 

 

 

 

(Visited 15 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend