Κοινωνία

ΑΣΟΕΕ: Κατάληψη ενάντια στην ένταση της καταστολής, για σπουδές και δουλειά με δικαιώματα

Σε κατάληψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, προχώρησε ο Σύλλογος Φοιτητών του ιδρύματος, μετά από απόφαση της μαζικής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν χθες. Απαντούν στο κρατικό σχέδιο έντασης της καταστολής με αξιοποίηση του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου και την προχτεσινή εισβολή της Αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

«Η κυβέρνηση και η Πρυτανεία εντείνουν την καταστολή, αντί να κάνουν τα πάντα για την αποκάλυψη της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης για τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων και καταγγελιών για ποινικά αδικήματα και υποθέσεις ακραίας σήψης στη σχολή μας!» αναφέρει μεταξύ άλλων στην απόφασή του ο Φοιτητικός Σύλλογος και τονίζει:

«Η υπόθεση εμπλοκής καθηγητή της σχολής μας σε κυκλώματα τοκογλυφίας και οι ανατριχιαστικές καταγγελίες για εμπλοκή του σε άλλα άθλια φαινόμενα και περιστατικά μας γεμίζουν με οργή και αποτροπιασμό!! Ακόμα μεγαλύτερη αγανάκτηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι η Σύγκλητος του Ιδρύματός μας και όσοι παραβρίσκονταν σε αυτή, το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση γνώριζαν για την υπόθεση αυτή και τη συγκάλυπταν», αναφέρεται στην απόφαση. Συνδέοντας τέτοια φαινόμενα με την επιχειρηματική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου, τονίζουν πως «τα σχέδια της κυβέρνησης για ένταση της καταστολής και η πανεπιστημιακή αστυνομία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν αυτά τα φαινόμενα, αλλά αντίθετα έρχονται να θωρακίσουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, από την προσπάθειά μας να αποκαλυφθούν τέτοια άθλια περιστατικά!

Για αυτό δυναμώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην προώθηση περαιτέρω αντιδραστικών αλλαγών στα πανεπιστήμια, στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Καταδικάζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιταχύνει σχέδια καταστολής στα Ιδρύματα, αξιοποιώντας κυκλώματα και ενέργειες», σημειώνουν οι φοιτητές ζητώντας να διερευνηθούν οι υποθέσεις από τη Δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες και διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας.

Το πρόγραμμα δράσης στο οποίο κατέληξε η Γενική Συνέλευση περιλαμβάνει επίσης κινητοποίηση στην Πρυτανεία της σχολής τη Δευτέρα 17 Γενάρη στη 1 το μεσημέρι και κεντρική κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων την επόμενη βδομάδα. Από 902.gr 

(Επισκέψεις: 110 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend