Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Οργανώσεις ΚΚΕ – ΚΝΕ στην ΑΣΟΕΕ: Ανεπιθύμητα τα στελέχη του ΝΑΤΟ στις σχολές μας!

«Ανεπιθύμητα τα στελέχη του ΝΑΤΟ στις σχολές μας! Η σφαγή δεν είναι “διπλωματία”», τονίζουν σε ανακοίνωση οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και..

«Ανεπιθύμητα τα στελέχη του ΝΑΤΟ στις σχολές μας! Η σφαγή δεν είναι “διπλωματία”», τονίζουν σε ανακοίνωση οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) για την πρόσκληση ΝΑΤΟικού στελέχους σε μάθημα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. 

Η ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη πρόσκληση ενός πρώην στελέχους του ΝΑΤΟ, στο μάθημα “Διεθνείς Οργανισμοί” του Τμήματος ΔΕΟΣ, για να μιλήσει για τη “ΝΑΤΟική διπλωματία”!

Αυτή η κίνηση προκαλεί αγανάκτηση σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες! Αλήθεια για ποια “διπλωματία” θα μας μιλήσει η συγκεκριμένη κυρία όταν με ευθύνη του ίδιου του ΝΑΤΟ:

  1. Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ συνεχίζει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα. Αποτελέσματα των ανελέητων ως τώρα βομβαρδισμών είναι οι πάνω από 16.248 νεκροί εκ των οποίων 7.112 παιδιά, 4.885 γυναίκες. Το κράτος του Ισραήλ αποτελεί σταθερό στήριγμα και σύμμαχο του ΝΑΤΟ στην περιοχή για την προώθηση των σχεδιασμών του. Σε αυτά τα σχέδια εντάσσεται και η δικιά μας χώρα που με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και συμφωνούν σε αυτόν τον δρόμο, δίνει βάσεις, φρεγάτες και διευκολύνσεις στο κράτος του Ισραήλ.

  2. Συνεχίζεται και κλιμακώνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας για τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων που έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει προκαλέσει κύμα προσφύγων και ανυπολόγιστες καταστροφές με την ενεργή συμμετοχή της χώρας μας.

Το ΝΑΤΟ όπως και η ΕΕ δεν είναι οργανισμοί προς όφελος των λαών, αλλά ενώσεις καπιταλιστικών κρατών, που όπως έχει διαχρονικά αποδειχθεί είναι εχθρικές προς τα λαϊκά συμφέροντα. Γίνεται συστηματική προσπάθεια να παρουσιαστεί η πραγματικότητα ανάποδα, μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο για το ρόλο και τον χαρακτήρα του ΝΑΤΟ, αλλά και της ΕΕ. Για παράδειγμα προσπαθούν να καλλιεργήσουν ότι το ΝΑΤΟ είναι “παράγοντας που εξασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών”. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν:

— Πόση ασφάλεια έχει εξασφαλίσει στα πάνω από 7.000 δολοφονημένα παιδιά στην Παλαιστίνη;

— Πόση ασφάλεια έχει εξασφαλίσει στην Κύπρο όταν για σχεδόν μισό αιώνα το αστικό κράτος της Τουρκίας κατέχει το 1/3 της;

— Πόση ασφάλεια εξασφαλίζει στην εργατική τάξη, τον λαό, τη νεολαία της χώρας μας, όταν ένας “σύμμαχος” στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ αμφισβητεί διαρκώς την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα;

— Την ίδια μέρα θα συναντηθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο. Άραγε θα μας απαντήσει η συγκεκριμένη κυρία τι σημαίνει η λύση “win-win” που προωθείται με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ για τα Ελληνοτουρκικά, τη στιγμή που μόνο η μια πλευρά αμφισβητεί ανοιχτά κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα;

Η αλήθεια είναι μία: “Όταν οι ιμπεριαλιστές μοιράζουν τη Γη, την πληρώνουν οι λαοί με το αίμα τους”. Το Διεθνές Δίκαιο είναι κάθε φορά το “δίκαιο του πιο ισχυρού” για αυτό και υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μιας ή της άλλης μερίδας καπιταλιστών. Οι λαοί σε κάθε χώρα δεν έχουν τίποτα θετικό να περιμένουν από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, δεν έχουν κανένα συμφέρον να συνταχτούν με τη μια ή την άλλη λυκοσυμμαχία. Η λύση για τους λαούς βρίσκεται στην κοινή τους πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους, ξεριζωμένους.

Η διοίκηση του Τμήματος και του Ιδρύματος να πάρουν άμεσα θέση και να ακυρώσουν αυτή την απαράδεκτη κίνηση!

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που θέλει να είναι με την αλήθεια και το δίκιο να καταδικάσει την παρουσία πρώην στελέχους του ΝΑΤΟ στο μάθημα και γενικότερα στη σχολή. Είναι ανεπιθύμητη!».

Σχετικά θέματα

Απόψεις