Το Σχόλιο της Ημέρας

Η…ατσαλάκωτη μετεπιβίβαση Αβραμόπουλου

Δε χρειαζόταν η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για να συντρίψει το κυβερνητικό success story που πουλάνε Σαμαράς και Βενιζέλος. Αρκεί η ηχηρή μετεπιβίβαση,  του Δημήτρη Αβραμόπουλου, από το κυβερνητικό καράβι που  βουλιάζει, στο σαλόνι πρώτης θέσης της Κομισιόν.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες σκέψεις (και ποιες πιέσεις) υποχρέωσαν τον Σαμαρά να κάνει αυτό το θεσπέσιο δώρο (πενταετή χρυσοπληρωμένη θητεία μέσα στο ευρωπαϊκό κύκλωμα των λόμπι) στον Δημήτρη Αβραμόπουλο.  Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο κύριος Αβραμόπουλος, παίζει πάντα εκ του ασφαλούς και η επιθυμία του να αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή βασίζεται  πρώτα και κύρια στο ένστικτο της πολιτικής του επιβίωσης. Με πιο απλά λόγια, βλέπει ότι το κυβερνητικό καράβι βουλιάζει και φροντίζει να αποχωρήσει. Τα ποντίκια, όπως είναι γνωστό φεύγουν πρώτα και γρήγορα στα ναυάγια. Ο Αβραμόπουλος φεύγει κι αυτός αλλά με το γνωστό του ατσαλάκωτο στιλ.

Πιθανότατα τώρα που ανακοινώθηκε η  τριμηνιαία έκθεση (Απρίλιος – Ιούνιος 2014) του  Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή  και οι προβλέψεις για 15 δισεκατομμύρια τρύπα η οποία μπορεί να κλείσει μόνο με νέο δάνειο και νέο μνημόνιο ο  Δημήτρης Αβραμόπουλος  να χαμογελά αφήνοντας πίσω του την μίζερη ελληνική πραγματικότητα.

Δεν γνωρίζουμε αν θα του λείψουν οι εσωτερικές πολιτικές ίντριγκες και διαγκωνισμοί για επίπλευση και αναρρίχηση στην κορυφή του πολιτικού στερεώματος. Γνωρίζουμε  ωστόσο, ότι αυτός δεν θα λείψει σε κανέναν…

 

 

(Επισκέψεις: 28 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend