Το «προσκύνημα» του Τσίπρα

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Πολιτική • 9 Αυγούστου 2014

tsipras agion oros 1«Εκπληξη» θεωρούν συντάκτες ενημερωτικής ιστοσελίδας την σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο «Αγιο» όρος. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  θα επισκεφτεί έξι μοναστήρια, «ενώ θα έχει ακόμα συναντήσεις με εκπροσώπους των Μονών» για να συζητήσει τα προβλήματα των καλογέρων.

 

Αδιάβαστο πιάνουμε τον συντάκτη του δημοσιεύματος. Προς τι η «έκπληξη»; Όπως έλεγε και ένας αρχαίος υλιστής φιλόσοφος  πρόδρομος του διαλεκτικού υλισμού -ο Ηράκλειτος ο Εφέσιος που οι Χριστιανοί στο Ληξούρι τον έχουν τοιχογραφία σε εκκλησιά τους- «τα πάντα ρει».

 

tsipras-agiasmosΜπορεί πριν τρία χρόνια ο Α. Τσίπρας να δήλωνε κατηγορηματικά σε εφημερίδα των Κυκλάδων ότι είναι άθεος και δεν πιστεύει στην θρησκεία τώρα «εν δυνάμει πρωθυπουργός» ..αγιάζεται … Να μην δώσει καια τα «σέβη» τους στους «αγιορίτες» καλογέρους;

(Σε κάποιους νεοδημοκράτες, πάντος, που έκαναν τα ίδια προσκυνήματα δεν τους βγήκε σε καλό. Δεν τους έσωσε η «αγία ζώνη» του Εφραίμ και τώρα βρίσκονται στα αζήτητα της πολιτικής ζωής).

Οσο για τις δηλώσεις που αναμένετε να κάνει ο Τσίπρας μετά την «ευλογία» που θα πάρει από τους καλογέρους τις ξέρουμε από τώρα. Θα επαναλάβει τα λεγόμενα του στελέχους του κόμματός του Ρένα Δούρου, όταν κι αυτή έκανε παρόμοιο «προσκύνημα» στα ίδια μέρη.

Πηγή: Του Γ.Γ. από το «Βαθύ κόκκινο» 

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email