Η βιτρίνα της ΔΟΕ και η «κολυμβήθρα του Σιλωάμ»

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Αθλητισμός • 8 Φεβρουαρίου 2016

Πριν λίγες μέρες, η Χώρα μας, έπειτα από πρόσκληση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), φιλοξένησε, τον νέο Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Γερμανό, Τόμας Μπαχ, με την ευκαιρία της βράβευσης των καλύτερων αθλητών και αθλητριών, για τις Διεθνείς, επιτυχίες τους τη χρονιά που έφυγε καθώς και τους προπονητές τους.

Στη γιορτή, παραβρέθηκαν, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, (πριν λίγο, μάλιστα, είχαν ανακοινωθεί και οι επιχορηγήσεις «ψίχουλα» προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες) καθώς επίσης, εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών και βέβαια οι Χορηγοί. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, αυτοί, οι τελευταίοι, ήταν οι κυρίως καλεσμένοι. Για να δούνε και τους «κόπους τους», αφού η Κυβέρνηση έχει δηλώσει αδυναμία για τη χρηματοδότηση της προετοιμασίας των αθλητών μας για το Ρίο.

Την ίδια ώρα, βεβαίως, χαρίζει 30 εκατομμύρια ευρώ, λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, στους ιδιοκτήτες των ανωνύμων εταιρειών, της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για την κατασκευή των γηπέδων τους.

Τι σημασία έχει, αν οι συντάξεις κόβονται κατά 35%, ή 50%…

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) κ. Καπράλος, στην προσφώνηση του, δεν αναφέρθηκε καθόλου στα «ψίχουλα» της κρατικής επιχορήγησης προς τον Αθλητισμό. Αντιθέτως, είπε τα καλύτερα προς τους χορηγούς, οι οποίοι πίσω από τις σπουδαίες επιτυχίες των αθλητών μας, με το αζημίωτο, έκαναν τη δουλειά τους.

Και βέβαια, «τσιμουδιά» για τα χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα, που δεν έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και να γυμναστούν, γιατί οι γονείς δεν έχουν να πληρώσουν…

Σχετικά τώρα με τον υψηλό επισκέπτη κ. Τόμας Μπαχ, Πρόεδρο της ΔΟΕ, η οποία ΔΟΕ, το 1984 άνοιξε συνειδητά τις πόρτες της και μπήκαν μέσα οι πολυεθνικές ως μαινόμενοι ταύροι, μετατρέποντας τα Ολυμπιακά Αθλήματα σε επικερδείς επιχειρήσεις και εστίες διαφθοράς.

Μάθαμε, λοιπόν από το ρεπορτάζ, ότι ο κ. Μπαχ επισκέφθηκε καταυλισμούς προσφύγων, συνομίλησε με παιδιά, και δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει κάποια από αυτά, μετά από δύο μήνες, που θα γίνει η γιορτή της Ολυμπιακής Φλόγας για το Ρίο.

Όλα καλά και άγια μέχρι εδώ, αλλά τι γίνεται με τα παιδάκια που εξακολουθούν και πνίγονται στο Αιγαίο και τα άλλα που τα δολοφονούν οι βόμβες των συμμάχων, ή τα εκατομμύρια που χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα ανά τον κόσμο από πείνα, και δυστυχία;

Εννοείται ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία συγκροτείται από εκπροσώπους όλων των χωρών μελών της, τους λεγόμενους «αθανάτους», είναι ένας οργανισμός που προάγει, μέσω του αθλητισμού, τα «ολυμπιακά» ιδεώδη και κυρίως την Ειρήνη σ΄ όλον τον κόσμο…

Στην πραγματικότητα, η ΔΟΕ έχει εξελιχθεί σε ένα όργανο εξυπηρέτησης των πολυεθνικών επιχειρήσεων και των στρατηγικών επιδιώξεων του ιμπεριαλισμού. Τα όσα έχουν αποκαλυφθεί τα τελευταία χρόνια για το βίο και την πολιτεία των «αθανάτων» επιβεβαιώνουν το παραπάνω συμπέρασμα.

Υπό αυτό το πρίσμα, η φιέστα, με τη συμμετοχή του κ. Μπαχ, λειτούργησε ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για αυτούς που έχουν μετατρέψει τον αθλητισμό σε εμπόριο και τους αθλητές σε σύγχρονους «μονομάχους».

Τους αθλητές, που αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμη πρώτη ύλη για την παραγωγή των υπερκερδών για τους «ιδιοκτήτες» τους. Τους αθλητές που υποχρεώνονται να ζήσουν στο σκοτεινό κόσμο της παραγωγής των υψηλών επιδόσεων και των ρεκόρ, που σακατεύονται και πεθαίνουν από τα φάρμακα και τις μεθόδους των εργαστηρίων παραγωγής «υπεραθλητών»…

Και κάτι ακόμα, που πρέπει να το έχουμε καθαρό, τα λεφτά τα βγάζουν 3,4,5,6, άντε 10 χιλιάδες αθλητές σε όλο τον κόσμο, τους υπόλοιπους που είναι εκατομμύρια, τους τρώει το μαύρο σκοτάδι.

Ετικέττες: , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email