ΑΥΡΙΟ στον ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ: Ντιγιάρμπακιρ – Πόλεμος και κατοχή

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Χωρίς κατηγορία • 26 Ιανουαρίου 2016

Πόλεμος μέσα στη συνοικία της Σουρ και κατοχή στο Ντιγιάρμπακιρ.  Ένας πόλεμος 150 νεαρών Κούρδων με τον πάνοπλο Τουρκικό στρατό και γύρω από την εμπόλεμη ζώνη μια πόλη συνεχίζει (;) τη ζωή της. 

Αύριο στον Ημεροδρόμο θα περιγράψουμε τι γίνεται μέσα στην εμπόλεμη ζώνη της Σουρ, σύμφωνα με μαρτυρίες που μας μετέφερθηκαν. Θα δημοσιεύσουμε φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε. Μια από αυτές είναι η φωτογραφία του αναγγελτικού κειμένου που δημοσιεύουμε σήμερα. 

Παράλληλα, θα μιλήσουμε για την καθημερινότητα σε μια πόλη, που βρίσκεται σε κατοχή. Η αστυνομία κι ο στρατός είναι παντού. Δολοφονίες αμάχων και σφαίρες, από ελεύθερους σκοπευτές, που φτάνουν στα παράθυρα των σπιτιών των αμάχων.

Θα καταγράψουμε (και με φωτογραφίες και βίντεο) την εμπειρία μας από δύο διαδηλώσεις. Η πρώτη ήταν μια διαδήλωση γιατρών που ζητούν τις σορούς των θυμάτων. Η δεύτερη διαδήλωση έγινε στην περιοχή Οφις του Ντιγιάρμπακιρ. Μια διαδήλωση Κούρδων, που, χωρίς λόγο και αιτία, διαλύθηκε. Η ισχυρή αστυνομική δύναμη, οι ένοπλοι με πολιτικά και οι δεκάδες ασφαλίτες αποτελούν σταθερή «παρέα» σε κάθε συγκέντρωση των Κούρδων. Η ζωή στους δρόμους σταματά στις 6 το απόγευμα, μόλις βραδιάσει, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 

Το τουρκικό κράτος έχει απαγορέψει τα δικαιώματα στο  Ντιγιάρμπακιρ. 

Βίντεο: Ημεροδρόμος / Γεράσιμος Χολέβας

Διαβάστες επίσης:

-Ο Ημεροδρόμος στο Ντιγιάρμπακιρ  Οι πρώτες εικόνες από την αποστολή του Ημεροδρόμου στο Ντιγιάρμπακίρ, την καρδιά της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου η Ιστορία γράφεται με αίμα. 

– Η ζωή στο Ντιγιάρμπακιρ… Οι κάτοικοι της Σουρ ζούνε με τη βοήθεια τη στήριξη του κέντρου λαϊκής βοήθειας – Απεργία πείνας με αίτημα να δοθούν οι σοροί των νεκρών Κούρδων – Μιλούν κάτοικοι της Σουρ και συγγενείς των θυμάτων.

– Ντιγιάρμπακιρ: Πόλεμος και κατοχή Τι γίνεται στην εμπόλεμη ζώνη της συνοικίας Σουρ – Ντιγιάρμπακιρ, μια πόλη σε κατοχή – Δικαιώματα καταργούνται και οι διαδηλώσεις επιτρέπονται, για λίγο, ώστε να γίνονται συλλήψεις.

Ετικέττες: , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email