Ας το ξεκινήσουμε… χαλαρά: Τα Ellinika Hoaxes, δηλαδή οι «μπάτσοι» του facebook, συνεχίζουν σχεδόν σε καθημερινή βάση να «ενοχλούνται» από δημοσιεύματα του «Ημεροδρόμου».
Η πρακτική τους (μία από τις πρακτικές τους, για την ακρίβεια) είναι η συνηθισμένη: Στέλνουν ένα ηλεκτρονικό «ραβασάκι» που γράφει: «Μετακινήσαμε μια από τις δημοσιεύσεις σας πιο χαμηλά στη ροή». Ο λόγος; Ο συνηθισμένος κι εδώ: Παραβιάζουμε, λένε, «τους όρους της κοινότητας για βίαιο και σκληρό περιεχόμενο»! Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε τη δυνατότητα αμφισβήτησης της απόφασης κι έρχεται πίσω μια… «συγγνώμη» και το, δημοσίευμα – υποτίθεται-πηγαίνει κανονικά στη ροή του facebook.
Σημαντική λεπτομέρεια: Μέχρι να έρθει η… «συγγνώμη» έχουν περάσει ώρες και πολλές φορές μέρες, άρα το δημοσίευμα έχει χαθεί και σχεδόν αποκλείεται να το «πετύχει» κάπου ο χρήστης του facebook. Αυτό τι σημαίνει πρακτικά; Τα θέματα αυτά του «Ημεροδρόμου» «εξαφανίζονται»!
Τι «ενόχλησε» στις 4 Απριλίου τους «μπάτσους» του facebook; Ο Ταρκόφκσι! Εκτιμήθηκε, λοιπόν, ότι το δημοσίευμα μας (Αντρέι Ταρκόφσκι: Ο ποιητής του σινεμά) για τον μεγάλο σκηνοθέτη παραβιάζει «τους όρους της κοινότητας για βίαιο και σκληρό περιεχόμενο»! Ναι! Ο Ταρκοφσκι το κατάφερε αυτό!
Σημείωση: Τα «παραμύθια» ότι οι «ελεγκτές» δεν είναι… αρμόδιοι για αυτές τις παρεμβάσεις τα έχουμε ήδη απαντήσει στα παρακάτω δημοσιεύματα, τα οποία και χαρακτηρίστηκαν… ψευδή (!):
-Ellinika Hoaxes – Και τώρα ας γελάσουμε με τους «μπάτσους» του facebook
– Ο «αλγόριθμος» ζητά… συγγνώμη, οι «μπάτσοι» του facebook ποτέ!
Υ.Γ 1: Μην «χαλαρώνετε», άθλιοι, «μπάτσοι» του facebook. Σε ό,τι μας αφορά, διασκεδάζουμε να ασχολούμαστε μετά από τις σοβαρές δουλειές μας με τις πρακτικές «ελέγχου» σας – δηλαδή τη λογοκρισία σας ενάντια στον Ημεροδρόμο. Οπότε έπεται συνέχεια.
Υ.Γ2: Για τον Ταρκόφσκι η τυπική «συγγνώμη» ήρθε τελικά στις 11/4, από τις 4/4! Πρακτικά, δηλαδή το θέμα «εξαφανίστηκε»!