Βραδιά αλληλεγγύης στο μαρτυρικό Κομπάνι

Εκδήλωση με κουρδικούς χορούς, Μουσική και φαγητό, στο θέατρο Ρεματιάς

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ • 12 Ιουνίου 2016

Μια ξεχωριστή βραδιά διοργανώνει στο Θέατρο της Ρεματιάς το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου τη Δευτέρα 13 Ιουνίου. Πρόκειται για μια πολιτιστική εκδήλωση που έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως αφορμή μνήμης των γεγονότων του Σεπτεμβρίου 2014, όταν το Ισλαμικό Κράτος πολιόρκησε τη συριοκουρδική πόλη Κομπάνι με αποτέλεσμα το αιματοκύλισμα και την ερήμωση της περιοχής, αλλά και ως ευκαιρία έμπρακτης αλληλεγγύης στα θύματα του πολέμου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παραδοσιακή κουρδική μουσική και τραγούδι καθώς επίσης παρουσίαση κουρδικών χορών από τις ομάδες χορευτών του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστεί ένας μύθος που αφορά στην ιστορία και την παράδοση του Κουρδιστάν ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τα γνωστά παραδοσιακά σνακ «φαλάφελ» που θα φτιάχνονται επί τόπου και θα διατίθενται στο κοινό έναντι αντιτίμου 2,5 ευρώ. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Στο χώρο θα υπάρχουν κουτιά για τη συγκέντρωση χρημάτων τα οποία θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του έργου του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν και για την υποστήριξη των προσφύγων στη χώρα μας. Σύμφωνα με εκπροσώπους του Πολιτιστικού Κέντρου αν το χρηματικό ποσό που συγκεντρωθεί είναι μεγάλο θα αποσταλεί χρηματική βοήθεια και στο Κομπάνι.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς/ Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Ετικέττες: , , ,

Διαφήμιση

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email