Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Βόλος: Το έγκλημα των Τεμπών να μην συγκαλυφθεί απαίτησαν φοιτητές, ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων και ο λαός της πόλης

Πολύ μικρό αποδείχθηκε τελικά χθες το βράδυ, το αμφιθέατρο του ΤΕΕ στο Βόλο για να χωρέσει τον κόσμο που προσήλθε..

Πολύ μικρό αποδείχθηκε τελικά χθες το βράδυ, το αμφιθέατρο του ΤΕΕ στο Βόλο για να χωρέσει τον κόσμο που προσήλθε στην εκδήλωση για το έγκλημα των Τεμπών. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Σύλλογος «Τέμπη 28.2.2023»σύλλογοι φοιτητών και εργαζομένων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μαζί με πολίτες του Βόλου

«Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών για τα παιδιά μας, τα νεκρά παιδιά μας. Και είναι πολύ δύσκολα για εμάς μετά και τα τελευταία γεγονότα με την ανεύρεση οστών σε χώρο άσχετο από αυτό του δυστυχήματος”, ανέφερε κατά την άφιξή της στο κτίριο του ΤΕΕ Μαγνησίας στον Βόλο, η Μαρία Καρυστιανού. 

“Αν κανείς δεν νοιάζεται για εμάς, θα φροντίσουμε εμείς”, συνέχισε. “Δεν είναι κομματικό ζητούμενο η αξιοπρέπεια, είναι ανθρώπινο δικαίωμα, που απαιτούμε να επανέλθει άμεσα. Θα φωνάζουμε γι αυτό. Η οργή μας θα μεταμορφώνεται σε δύναμη. Εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς. Δεν κινούμαστε από σκοπιμότητες. Λαχταρούμε να βγούμε από τον βούρκο και να αναπνεύσουμε ελεύθερα. Ας λείπουν τα παιδιά μας, τα αγαπάμε πιότερο ακόμη κι όταν τα είχαμε στην αγκαλιά μας. Τότε, που κοιμούνταν ακόμη στα κρεβάτια τους, ασφαλή, γεμάτα όνειρα και ελπίδα. Αγαπημένα μας παιδιά, μακάρι να γνωρίζαμε από πριν πόσο μεγαλώνει η καρδιά μας για να σας φτάσει”.

Σε ερώτηση για την πειθαρχική έρευνα που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη σε βάρος της εισαγγελέως Λάρισας, η οποία απέρριψε μήνυση συγγενών κατά του Χρ. Τριαντόπουλου για το μπάζωμα, η κ. Καρυστιανού τόνισε:

«Ήταν τόσο αδιανόητη η κίνηση της εισαγγελέως Λαρίσης που δεν θα μπορούσε η κ. Αδειλίνη να πράξει διαφορετικά. Η ντροπή για τη Δικαιοσύνη ήταν αρχειοθέτηση της μήνυσής που καταθέσαμε. Η κατηγορία για πλημμέλημα σε βάρος του Αγοραστού είναι εξοργιστική. Δεν μας ενδιαφέρει να γίνει γρήγορα η δίκη, αλλά να γίνει σωστή ανακριτική διαδικασία για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία. Και αυτά που έκρυψαν και όπου κι αν τα πέταξαν, εμείς θα τα βρούμε, θα τα συγκεντρώσουμε και θα γίνει σωστή δίκη».

Στην εκδήλωση μίλησαν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων και εκ μέρους του Συλλόγου των Τεμπών η πρόεδρος Μαρία Καρυστιανού και η Ελένη Βασάρα καθώς και ο Διονύσης Γεωργιάδης πατέρας του Γεράσιμου του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι ο οποίος εξακολουθεί να δίνει σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Τοποθέτηση έκανε και ο Αλέξανδρος Τζαμπαζλής Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Πήραν τον λόγο επίσης και πολίτες δηλώνοντας τη στήριξή τους στους συγγενείς των θυμάτων, καταγγέλλοντας τις πολιτικές των κυβερνήσεων που για τα κέρδη μετέτρεψαν τα βαγόνια σε φέρετρα πάνω σε ράγες όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Βασίλης Μεταξάς βουλευτής του ΚΚΕ.

Στο τέλος εγκρίθηκε ψήφισμα όπου τα βασικά του σημεία αποτελούν και τα αιτήματα των συγκεντρωμένων όπως:

– Όχι άλλες θυσίες ανθρώπων στο βωμό εταιρικών κερδών!

– Να αποδοθεί δικαιοσύνη! Διαλεύκανση σε βάθος των αιτιών της τραγωδίας και πλήρης απόδοση ευθυνών!

– Όχι στη συγκάλυψη!

– Σιδηρόδρομος κοινωνικό αγαθό στην ευθύνη του κράτους και όχι πεδίο επιχειρηματικών συμφερόντων.

– Ασφάλεια στις μετακινήσεις για να μη θρηνήσουμε και νέα θύματα! 

 

Σχετικά θέματα