Πίσω από την εικόνα

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Απόψεις • 13 Ιανουαρίου 2015

Χαμός στο Παρίσι. Φανατικοί ισλαμιστές, όρμισαν σαν μαινόμενοι ταύροι στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo και πετσόκοψαν κόσμο. Η αφορμή γνωστή.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η αιτία ήταν η πολιτική σάτιρα, τα προβλήματα είναι καθαρά πολιτικά και είναι πολύ λογικό, ο πόλεμος να έρθει και στη γειτονιά μας. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μην ξεχνάμε τις εκατόμβες των νεκρών, από την ημέρα που οι Αμερικάνοι παρέα με τους συμμάχους χτύπησαν το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Σουδάν, τη Σομαλία, τη Λιβύη, αλλά και αυτούς που πνίγονται στα νερά της Μεσογείου με τα σαπιοκάραβα, προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή «γη της επαγγελίας», με τα εκατομμύρια των ανέργων, των άστεγων, των πεινασμένων.

Εκείνο όμως, που πρέπει να δούμε, είναι ποιόν εξυπηρετεί αυτή η επίθεση, γιατί ευθέως στρέφεται σε βάρος όχι μόνο των λαών, της Γαλλίας και της Ευρώπης, αλλά όλων των λαών. Την Κυριακή, πάνω από 1,5 εκατομμύριο κόσμος γέμισε τους δρόμους του Παρισιού. Στην πρώτη σειρά οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ. Τι υποκρισία…

Η έξαρση της ισλαμικής τρομοκρατίας που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα, οφείλεται και σε ένα μεγάλο μέρος στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των μονοπωλίων, στη Βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή, και την Ανατολική Μεσόγειο, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, των υδρογονανθράκων και των αγωγών μεταφοράς τους.

Στο σημείο αυτό, καλό θα μας κάνει να θυμηθούμε, ότι, οι «Τζιχαντιστές» που σήμερα όλοι τους καταδικάζουμε, εκπαιδεύτηκαν, εξοπλίστηκαν, χρηματοδοτήθηκαν και υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Τουρκία, και τις, πετρελαιοπαραγωγές χώρες του Κόλπου.

Όλα αυτά, αποτελούν μέρος των σχεδίων του ιμπεριαλισμού και αυτός ο «καυγάς» που μαίνεται, δεν έχει απολύτως καμία σχέση, με τα συμφέροντα των λαών.

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email