«Τα τελευταία φεγγάρια»/Φούριο Μπορντόν/Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη»/με τον Άγγελο Αντωνόπουλο

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Χωρίς κατηγορία • 24 Νοεμβρίου 2015

 

Ενας ηλικιωμένος καθηγητής ετοιμάζει την βαλίτσα του. Πρόκειται πολύ σύντομα να εγκαταλείψει το σπίτι του γιού του, που τον φιλοξενεί, γιατί τα εγγόνια του μεγαλώνουν και δεν υπάρχει πλέον χώρος γι αυτόν. Θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε έναν οίκο ευγηρίας. Είναι η ώρα του αποχωρισμού και του τελικού απολογισμού. Ο ήρωάς μας φορτωμένος με το βάρος όσων ειπώθηκαν, και κυρίως όσων δεν ειπώθηκαν, άλλοτε πικρός και είρων και άλλοτε στοργικός και τρυφερός, μοιράζεται τα αληθινά του συναισθήματα μόνο με το φάντασμα της γυναίκας του, που έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια και πέρασε νέα στην λήθη.

Αγγελος

Πρόκειται για το βραβευμένο, σκληρό και ταυτόχρονα αστείο και τρυφερό έργο του Φούριο Μπορντόν «Τα τελευταία Φεγγάρια» που ανεβάζει στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη» (Αγ. Μελετίου 61Α, τηλ. 210.8640.414), ο Αγγελος Αντωνόπουλος, κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Το έργο ανακηρύχθηκε «Θεατρικό κείμενο της χρονιάς» στην Ιταλία το 1993 και αποτέλεσε το «ρέκβιεμ» του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, καθώς σάρωσε τα βραβεία την περίοδο 1994-5.

Σκηνοθετεί ο Αγγελος Αντωνόπουλος. Παίζουν: Αγγελος Αντωνόπουλος, Αριελ Κωνσταντινίδη, Στέλιος Ψαρουδάκης. Σκηνικά-Κοστούμια: Μιχάλης Σαμπλαούρας. Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα.

 

Ετικέττες: , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άποστολή άρθρου μέσο Email