Πολιτισμός

Το «RELAX… MYNOTIS» σε τελευταίες παραστάσεις

Μετά από μια πολύ πετυχημένη σεζόν, ο Βασίλης Παπαβασιλείου και ο Γιάννος Περλέγκας δίνουν τις τελευταίες παραστάσεις, αυτό το Σαβατοκύριακο και το επόμενο (μέχρι την 26 Φλεβάρη) του έργου «RELAX… MYNOTIS».  

Το έργο 

Ένας ηθοποιός μεγάλος, όχι μόνο σε ηλικία αλλά και σε αξία, υπαγορεύει τη διαθήκη του σε έναν βοηθό συμβολαιογράφου. Είναι ο 35ος συμβολαιογράφος, μέσα σε σαράντα χρόνια, που αναλαμβάνει αυτήν τη δουλειά. Είναι ολοφάνερο ότι ο ηθοποιός έχει μιαν έμμονη προσήλωση στην ιδέα της διαθήκης.

Έτσι ξεκινά το «RELAX…». Σαν ένα ταξίδι μέσα στον νεοελληνικό χρόνο που οδηγεί άλλοτε στον Άδη και άλλοτε στο Υπερπέραν. Παραστάτες σ’ αυτό το ταξίδι είναι δύο μορφές του νεοελληνικού πανθέου που εμφανίζονται όχι ως φυσικές παρουσίες αλλά ως ενεργά φαντάσματα. Προκύπτει έτσι μια συνάντηση μεταξύ μεγάλων ανδρών σε μια χώρα κατά τα άλλα μικρή. Ίσως αυτή η χώρα, που μοιάζει σήμερα ακινητοποιημένη, τίποτα να μη χρειάζεται τόσο πολύ όσο ένα ταξίδι ή την ιδέα έστω ενός ταξιδιού…
 Μέγας χορηγός του «RELAX…» είναι ο ανεξάρτητος φορέας… «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΓΟΣ Α.Ε.».

O «Ημεροδρόμος» είχε την τύχη να παρακολουθήσει  μια συζήτηση του Βασίλη Παπαβασιλείου με το Γιάννο Περλέγκα, λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης του έργου «RELAX…. MYNOTIS», και τη χαρά να την παρουσιάσει στους φίλους του. Μια συζήτηση που δεν περιορίστηκε μόνο σε σκέψεις και απόψεις σχετικά με το έργο και την παράσταση, αλλά έπιασε μια σειρά ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν το θέατρο και όχι μόνο:

Οι συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία : Βασίλης Παπαβασιλείου
Σκηνογραφία : Κώστας- Ηρακλής Γεωργίου
Φωτισμοί : Ελευθερία Ντεκώ
Καλλιτεχνική συνεργάτις – Εκτέλεση παραγωγής : Νικολέτα Φιλόσογλου
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου

 Πληροφορίες 

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
Φρυνίχου 14, Πλάκα
Τηλέφωνα ταμείου: 2103222464 & 2103236732
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή στις 18.00.
Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές: 15 € & 10 € μειωμένο

Προπώληση: VIVA.GR

Επισκεφθείτε τη σελίδα της παράστασης στο Facebook:
https://www.facebook.com/RelaxMynotis/

(Επισκέψεις: 43 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend