Το πρώτο, «επίσημο» ξεπούλημα!

Η απόφαση της κυβέρνησης να εκχωρήσει τα δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια στη γερμανική εταιρεία Fraport, πέραν της αυτονόητης οικονομικής και πολιτικής σημασίας, έχει και έναν έντονο συμβολισμό.

Είναι η πρώτη ιδιωτικοποίηση- ξεπούλημα της- «πρώτη φορά Αριστερά»- κυβέρνησης.

Ο χρόνος που αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε (13 Αυγούστου) δείχνει τη σπουδή της κυβέρνησης να αποδείξει στους δανειστές την αποφασιστικότητα της για την υλοποίηση του νέου μνημονίου.

Η δημοσίευση της απόφαση για το ξεπούλημα των αεροδρομίων, στις 17 Αυγούστου, ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση θέλησε να «εξευμενίσει» το γερμανικό κοινοβούλιο, το οποίο αποφασίζει σήμερα για το νέο μνημόνιο.

Οι απαράδεκτοι όροι της συγκεκριμένης σύμβασης, αποδεικνύουν ότι γνώμονας της κυβερνητικής πολιτικής δεν είναι η «απαλλαγή του κράτους από ζημιογόνες δραστηριότητες», αλλά αντιθέτως, είναι η πρόθεση να εκχωρήσει στο μεγάλο κεφάλαιο δραστηριότητες ιδιαίτερα επικερδείς για το κράτος.

Και, βεβαίως, η απόφαση για τα περιφερειακά αεροδρόμια έρχεται για να επικυρώσει την εδώ και καιρό γνωστή απόσπαση της κυβέρνησης από τις προεκλογικές της υποσχέσεις.

Και έπεται συνέχεια…

Ετικέττες: , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email