Απόψεις Πολιτική

Υπάνθρωποι που τρέμουν τους Ανθρώπους

Από τη μια αυτά που έγραψαν στο «Σπίτι του Αγωνιστή», από την άλλη ο «Δεσμώτης Μακρονησιώτης»

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ναζισταριά βεβηλώνουν κτίρια και μνημεία, τα οποία έχουν συμβολισμό που κινείται ενάντια στην απάνθρωπη και εγκληματική ιδεολογία τους. Με την κίνηση που έκαναν στο «Σπίτι του Αγωνιστή» κατάφεραν να κατέβουν ένα σκαλί πιο κάτω από τον απόπατο όπου βρίσκονται. Έγραψαν: «Μακρόνησος» (και στο όμικρον ένα από τα εμετικά σύμβολα τους) και «Γυάρος ξανά»

Για εκείνους που δεν το γνωρίζουν στο «Σπίτι του Αγωνιστή» στεγάζονται και φροντίζονται αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ που το έχουν ανάγκη. Όποιος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το «Σπίτι του Αγωνιστή» και να συναντήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί, κομμουνιστές κι άλλους αγωνιστές, καταλαβαίνει πόσο βαριά ιστορία μπορεί να στεγάζει ένα «σπίτι» σαν κι αυτό. 

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό οι ηλικιωμένοι αγωνιστές που βρίσκονται, κατά πλειοψηφία, από την Μακρόνησο και τη Γυάρο αλλά και από άλλους τόπους εξορίας. Τα ναζισταριά το ξέρουν αυτό (μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει το σάπιο ναζιστικό μυαλό τους) γι’ αυτό κι επέλεξαν να γράψουν ό,τι έγραψαν. 

Αν, πάντως, κάτι μπορεί να συμπεράνει κανείς από την πράξη αυτή των υπανθρώπων δεν είναι από μια επιβεβαίωση πως πρόκειται για υπανθρώπους! Ναζί σημαίνει υπάνθρωπος και, όπως έχουμε γράψει κι άλλες φορές, άλλο ναζί και φασίστας και άλλο άνθρωπος.

Φανταζόμαστε πως οι θρασύδειλοι ναζιστοξεφτίλες που πήγαν κι έγραψα τα συνθήματα δεν έχουν την ηλικία των ανθρώπων που στεγάζονται στο «Σπίτι του Αγωνιστή». Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς για τι σκουπίδια μιλάμε. Πήγαν εκεί να στείλουν μήνυμα σε ανθρώπους που πέρασαν τη ζωή τους μέσα στη φωτιά και το σίδερο και βασανίστηκαν από τους πολιτικούς προγόνους εκείνων που έγραψαν τα συνθήματα.  

Και κάτι ακόμα: Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε ποια ναζιστο-ομάδα ανήκουν αυτά τα θρασίμια που έγραψαν τα συνθήματα.

Γνωρίζουμε όμως ποια είναι η «εκτίμηση» της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής για το «Σπίτι του Αγωνιστή». Διαβάστε (από την επίσημη ιστοσελίδα των ναζί της Χρυσής Αυγής): 

«Ενδιαφέρον, όμως, έχει και το ότι με βάση την απόφαση ίδρυσης και τον κανονισμό λειτουργίας του, το ίδρυμα «παρέχει σε ηλικιωμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης-ΔΣΕ, του αντιφασιστικού, δημοκρατικού αγώνα του ελληνικού λαού, καθώς και των αγωνιστών του λαϊκού κινήματος γενικότερα, φροντίδα, φιλοξενία.»

Άρα, το «το Σπίτι του Αγωνιστή» δεν περιλαμβάνει στις τάξεις του μόνο όσους υποτίθεται ότι πολέμησαν κατά των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, αλλά και στους «κατσαπλιάδες» του ΔΣΕ που ταλαιπώρησαν την Πατρίδα και τον Λαό με την αντεθνική τους δράση για περισσότερο από τρία χρόνια (1946-49) (…) η «εποποιία» του ΔΣΕ συνοδεύτηκε με εκατόμβες νεκρών από τους κόκκινους δολοφόνους, ως μια φυσιολογική συνέχεια της κομμουνιστικής τρομοκρατίας του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ της περιόδου 1943-44 εναντίον όλων όσοι δεν υποστήριζαν τις ανορθόδοξες (και επιζήμιες τελικά, αν υπολογίσουμε την έκταση των γερμανικών αντιποίνων που οδήγησαν στις δολοφονίες αναρίθμητων Ελλήνων) μεθόδους του».(xryshaygh.com – 18/7/2017)

Το συμπέρασμα απ’ όλα αυτά είναι ότι, όποια κι αν είναι η ναζιστο-ομπρέλα των θρασύδειλων τύπων που έγραψαν τα συνθήματα στο «Σπίτι του Αγωνιστή», σίγουρα έχουν τον τίτλο που τους αρμόζει:

Υπάνθρωποι που τρέμουν τους Ανθρώπους.

* Στην κεντρική φωτογραφία (δεξιά) το άγαλμα του «Δεσμώτη Μακρονησιώτη», έργο του γλύπτη και αρχιτέκτονα Γρηγόρη Ριζόπουλου.

(Επισκέψεις: 2.669 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend