Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ξενοδοχοϋπάλληλοι Κέρκυρας: Βιώνουμε την ανέχεια και ακρίβεια χωρίς εισόδημα

«Βιώνουμε την ανέχεια και την ακρίβεια χωρίς εισόδημα, αφού στην καλύτερη των περιπτώσεων από τον Φλεβάρη και μετά στα σπίτια..

«Βιώνουμε την ανέχεια και την ακρίβεια χωρίς εισόδημα, αφού στην καλύτερη των περιπτώσεων από τον Φλεβάρη και μετά στα σπίτια μας δεν έχει μπει ούτε ευρώ και επίσης στην καλύτερη περίπτωση οι πρώτες αποδοχές από την εργασία θα αρχίσουν να εμφανίζονται στους λογαριασμούς μας μετά τον Ιούνιο», τονίζει το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Κέρκυρας, απευθυνόμενο στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Συνεχίζοντας το Συνδικάτο αναφέρει τα εξής:

«Την ίδια ώρα στην Κέρκυρα υπάρχει οργασμός εργασιών και προετοιμασίας για τη νέα τουριστική χρονιά, ενώ αρκετές μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν ήδη ανοίξει με πελάτες.

Τι συμβαίνει όμως για τους εργαζόμενους την περίοδο αυτής της προετοιμασίας και του ανοίγματος:

α. Απλήρωτη, ανασφάλιστη εργασία ως προϋπόθεση για την πρόσληψη το καλοκαίρι.

β. Η ένταση της εργασίας, οι υπερωρίες, οι εκβιασμοί και οι πιέσεις για να “βγει η δουλειά”, έχουν γίνει καθεστώς.

γ. Στα ανοικτά ξενοδοχεία δεν εφαρμόζεται από τον Απρίλη το 5ήμερο και το 8ωρο (μη σας πάει αλλού η σκέψη, κύριε υπουργέ, δεν θα πάρουν οι εργαζόμενοι τις επιπλέον ώρες και μέρες, για να μαζέψουν ελιές το Νοέμβρη). “Δούλευε χωρίς διάλειμμα, χωρίς ρεπό, 9, 10, 11 και βάλε ώρες την ημέρα και σώπα!”, “Αυτό προβλέπει ο νέος νόμος!!!” , λένε οι προϊστάμενοι στους εργαζόμενους.

δ. Τα εργατικά ατυχήματα εκδηλώνονται σωρηδόν στους χώρους εργασίας, είτε στην προετοιμασία των ξενοδοχείων, είτε στη λειτουργία τους. Τα περισσότερα μένουν κρυφά και κουκουλώνονται με απειλές και εκβιασμούς και την ίδια ώρα λόγω της έλλειψης μέτρων προστασίας και της εντατικοποίησης αρκετοί εργαζόμενοι νοσούν από κορονοϊό.

ε.Το ΣΕΠΕ, η “ανεξάρτητη αρχή”, έχει κλειδωθεί πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες της υπηρεσίας και φυσικά ούτε κουβέντα για ελέγχους, ενώ το ΚΕΠΕΚ στα Γιάννενα δεν παίρνει από εσάς έξοδα διανυκτέρευσης, για να έρθει στην Κέρκυρα να κάνει ελέγχους.

στ. Η υποχρεωτική κατά τα άλλα Κλαδική ΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας έχει γίνει από τους ξενοδόχους κουρελόχαρτο και ενώ ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει επαρκές εργατικό δυναμικό για να καλύψει τις κενές θέσεις εργασίας, όχι μόνον δεν αυξάνουν τις αποδοχές και τα δικαιώματα, αλλά επιβάλλουν ατομικές συμβάσεις με δυσμενέστερους της Κλαδικής ΣΣΕ όρους.

Βλέπετε ο νόμος που ψηφίσατε πέρυσι και ο νόμος Βρούτση, Αχτσιόγλου που καθορίζει τον κατώτατο μισθό, έχουν ανατρέψει τους νόμους προσφοράς και ζήτησης , στην “αγορά εργασίας”».

Και καταλήγοντας το Συνδικάτο σημειώνει: «Να είστε όμως βέβαιος πως μετά τον Γολγοθά και τη σταύρωση της εργατικής τάξης, ακολουθεί η ανάσταση… και ποιος είδε τον λαό και δεν τον φοβήθηκε, γιατί “σαν γυρίσει μονομιάς , θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς”!».

Σχετικά θέματα

Απόψεις