Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Βουλευτής της ΝΔ προώθησε στο twitter λίστα με ονόματα νηπίων

Από το info-war.gr

Στήριξη στην ιστοσελίδα Mea Culpa, της οποίας είχε υπάρξει ιδιοκτήτης, προσφέρει δημόσια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ύστερα..

Στήριξη στην ιστοσελίδα Mea Culpa, της οποίας είχε υπάρξει ιδιοκτήτης, προσφέρει δημόσια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ύστερα από τη φρικιαστική δημοσίευση ονομάτων μαθητών νηπιαγωγείου.

Η ιστοσελίδα, σε ένα κρεσέντο ρατσιστικής χυδαιότητας, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών και της νηπιαγωγού τους, έκανε λόγο για «σοκαριστικό κατάλογο μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας», καθώς πολλά από αυτά τα ονόματα δεν έχουν ελληνική ρίζα.

Ύστερα από την κατακραυγή το site κατέβασε τη λίστα, χωρίς να σημειώσει ότι υπήρξε αλλαγή στο περιεχόμενo της σελίδας, όπως ορίζουν οι κανόνες δεοντολογίας στο διαδίκτυο. Παρόλα αυτά αρκετοί χρήστες και μέσα ενημέρωσης είχαν προλάβει να σώσουν την εικόνα και την παρουσίασαν (αφού έσβησαν τα ονόματα).

Ο βουλευτής του Κ. Μητσοτάκη έσπευσε να υποστηρίξει το κείμενο δηλώνοντας ψευδώς ότι δεν περιελάμβανε τη λίστα. O ίδιος προώθησε το κείμενο στον λογαριασμό του στο twitter στις 19:50. Παρόλα αυτά σε εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φαίνεται ότι η λίστα παρέμενε στο site αρκετή ώρα μετά την προώθησή της από τον βουλευτή.

Ο Κωσταντίνος Μπογδάνος απείλησε ότι θα οδηγήσει στο δικαστήριο τον δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου, όταν αυτός με ανάρτησή του σημείωσε ότι το ναζιστικής εμπνεύσεως δημοσίευμα «κλείνει το μάτι σε μελλοντικά πογκρόμ επαναφέροντας τα αιτήματα της Χρυσής Αυγής».

Πηγή: info-war.gr

 Μπογδάνος: Εγινε ένα λάθος…

Ο βουλευτής της ΝΔ σε ανάρτησή του υποστηρίζει απλώς, ότι «χθες έγινε ένα λάθος» που «διορθώθηκε» και «τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού», για το ζήτημα της στοχοποίησης νηπίων και της δασκάλας τους με διαρροή των ονομάτων.

«Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού» αναφέρει συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πάρει επίσημα θέση για το ζήτημα, παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι σάλο προκάλεσε η επιλογή του site meaculpa.gr, να δημοσιεύσει λίστα με ονόματα μαθητών και δασκάλας νηπιαγωγείου, για να «αναδείξει» το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Η ιστοσελίδα δημοσίευσε τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας νηπιαγωγείου των Αθηνών, επειδή μεταξύ των μαθητών υπάρχουν ονόματα που δεν είναι ελληνικά. Το άρθρο το οποίο έσπευσε να αναδημοσιεύσει ο βουλευτής της ΝΔ, παρουσιάζει ως σοκαριστικό τον κατάλογο με τα ονόματα των νηπίων και πηγή του καταλόγου, σύμφωνα με το άρθρο, είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΚΚΕ: “Ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ…”

«Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. 

«Τελευταίο κρούσμα», σημειώνεται, «η ανατριχιαστική, ρατσιστική αναπαραγωγή λίστας με ονόματα μαθητών και εκπαιδευτικού από νηπιαγωγείο της Αθήνας, παραβιάζοντας ακόμα κι αυτήν τη σημερινή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα. Ειδικά γι’ αυτήν τη διαρροή και δημοσιοποίηση η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να κρύβεται. Δεν μπορεί να αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το ποιόν του βουλευτή της».

«Εχθές το βράδυ  ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από  γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας.Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει ως «μοναδικό υπεύθυνο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει»

Από την πλευρά του, το ΜέΡΑ25 κάνει λόγο για «χρυσαυγήτικα, φρικιαστικά δημοσιεύματα» και αναρωτιέται αν «ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να έχει στις τάξεις του κόμματος και της Κυβέρνησης του, Βουλευτές που αναπαράγουν τέτοιου τύπου τρισάθλιες και μισάνθρωπες πρακτικές;»

Αναλυτικά:

Ανάρτηση της σελίδας mea culpa, της οποία μέχρι πρότινος ήταν ιδιοκτήτης, με την ιδιοκτησία πλέον να ανήκει στη γυναίκα του, έκανε ο Κυβερνητικός Βουλευτής κ. Μπογδάνος αναπαράγοντας φρικιαστικά, χρυσαυγήτικα δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα ο Κυβερνητικός Βουλευτής αναπαρήγαγε τρισάθλιο δημοσίευμα της μέχρι πρότινος ιστοσελίδας του με τίτλο: «σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας», το οποίο καταδείκνυε πληθώρα ονομάτων χωρίς ελληνική ρίζα.

Μετά την κατακραυγή μέχρι και η σελίδα κατέβασε τις ρατσιστικές αυτές λίστες της ντροπής, χωρίς βέβαια να δημοσιοποιήσει, ως όφειλε, ότι έκανε αλλαγές στο δημοσίευμα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Κυβερνητικός Βουλευτής να απειλεί με αγωγές και μηνύσεις δημοσιογράφους και πολίτες, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι οι λίστες (που αρκετοί χρήστες έχουν φωτογραφίσει και αποθηκεύσει) δεν δημοσιεύτηκαν.

Φαίνεται πως ο κ. Μπογδάνος «σοκαρισμένος» με την παρουσία μεταναστόπουλων στα νηπιαγωγεία, μαζί με την μέχρι πρότινος ιστοσελίδα του και πλέον σελίδα της γυναίκας του, αναπαράγει ευθέως ρατσιστικές και χρυσαυγήτικες πρακτικές που μας θυμίζουν αηδιαστικά την στοχοποίηση, τα πογκρόμ και τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να έχει στις τάξεις του κόμματος και της Κυβέρνησης του, Βουλευτές που αναπαράγουν τέτοιου τύπου τρισάθλιες και μισάνθρωπες πρακτικές; Τέτοια είναι η κατάντια πια της υποτιθέμενης ως “φιλελεύθερης παράταξης”; Η υπόθαλψη φασιστοειδών; Αναμένουμε την διαγραφή και απομάκρυνση του κ. Μπογδάνου από τη ΝΔ.

Σχετικά θέματα

Απόψεις