Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σύλληψη φωτορεπόρτερ για «διατάραξη οικιακής ειρήνης»!

Το πρωί έγινε μια ακόμα επιχείρηση για εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη και έμεναν πρόσφυγες και μετανάστες. Πρόκειται για..

Το πρωί έγινε μια ακόμα επιχείρηση για εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη και έμεναν πρόσφυγες και μετανάστες. Πρόκειται για το κτίριο στη στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά, στην περιοχή των Εξαρχείων. Από το χώρο απομακρύνθηκαν, με αστυνομικές μεθόδους, 100 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά. Συγκεκριμένα, στο κτίριο ήταν 143 αλλοδαποί και ειδικότερα 61 άνδρες, 26 γυναίκες και 56 ανήλικοι, καθώς και 1 Έλληνας. 

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής οι άνθρωποι προέκυψε ότι προέρχονται από Αίγυπτο, Αφγανιστάν, Ερυθραία, Ιράκ, Μάλι, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Σουδάν, Συρία, Ιράν και Μαρόκο. Από αυτούς που βρέθηκαν στο κτίριο οι 10 κρατούνται για διοικητική απέλαση (δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα). Οι υπόλοιποι μεταφέρονται στη δομή φιλοξενίας της Κορίνθου και αργότερα θα οδηγηθούν σε άλλες δομές.

Όσον αφορά τον Έλληνα, προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη φωτορεπόρτερ. «Η ΕΛΑΣ φιμώνει φωτορεπόρτερ στην εισβολή της στην κατάληψη στέγης προσφύγων στην Πρασσά», καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Όπως αναφέρεται «με την σύλληψη του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου και την παραπομπή στο αυτόφωρο για διατάραξη οικιακής ειρήνης, χέρι-χέρι με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα κατά των προσφύγων που βρήκαν καταφύγιο στις καταλήψεις στέγης όπως στην Πρασσά και Μερλιέ, το πρώην 5ο σχολείο, η ΕΛΑΣ προωθεί και την φίμωση της ενημέρωσης. Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να συγκαλύψει τις ρατσιστικές αθλιότητες, με το κυνηγητό των μωρομάνων και των παιδιών τους αλλά και το μάντρωμα τους σε στρατόπεδα-γκέτο, έξω από τις πόλεις.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός της σύλληψης εργαζόμενου της ενημέρωσης για την άσκηση της δραστηριότητάς του, αναφέρεται σε ανακοίνωση.  «Η εικόνα του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου να οδηγείται με χειροπέδες και με κρεμασμένες τις φωτογραφικές μηχανές στον ώμο, παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα και όχι σε ευνομούμενη δημοκρατία. Απαιτούμε από κάθε υπεύθυνο το σεβασμό στα συνταγματικά δικαιώματα κάθε εργαζόμενου στην ενημέρωση, και η Ένωσή μας θα σταθεί απέναντι σε κάθε παραβίασή τους»,.καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά θέματα

Απόψεις