Η συνεδρίαση διήρκησε περίπου 1μιση ώρα, με τα μέλη του Συμβουλίου να απευθύνον σειρά ερωτήσεων προς την πλευρά του κρατούμενου. Οι δικηγόροι του κατέθεσαν δύο υπομνήματα, ένα του Γ.Μιχαηλίδη, και ένα με τα νομικά επιχείρημα, ώστε να επιχειρηματολογήσουν για το σύννομο αίτημά του. Δόθηκε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η υπόσχεση ότι η απόφαση του Συμβουλίου θα εκδοθεί άμεσα.

Σε δήλωσή τους, οι συνήγοροι του Γ.Μιχαηλίδη, Γιώργος Κακαρνιάς και Θεόδωρος Μαντάς, αναφέρουν:

Συζητήθηκε σήμερα στο Συμβούλιο Εφετών Λαμίας η έφεση του εντολέα μας Γιάννη Μιχαηλίδη κατά του απορριπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας.

Το Συμβούλιο εξέτασε κάθε πτυχή της υπόθεσης, άκουσε για την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μετά από 64 ημέρες απεργίας πείνας και ότι η ζωή του απεργού κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή.

Στην περίπτωση του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη δεν κρίνονται μόνον οι αντοχές της ανθρώπινης ζωής αλλά κρίνονται πρωτίστως οι αντοχές του κράτους δικαίου. Έχουμε βάσιμη αισιοδοξία ότι το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας θα εμμείνει στα ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά της ελληνικής δικαιοσύνης και θα ικανοποίησει το δίκαιο αίτημά του για υφ’όρον αποφυλάκισή του. Από thepressproject.gr