Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Στάχτη στα μάτια» του λαού το σόου κυβέρνησης και «Lamda» στο Ελληνικό

«Το πρωί της Δευτέρας 3 Οκτώβρη ο πρωθυπουργός μαζί με κουστωδία από κυβερνητικά στελέχη, τον CEO της LAMDA DEVELOPMENT και..

«Το πρωί της Δευτέρας 3 Οκτώβρη ο πρωθυπουργός μαζί με κουστωδία από κυβερνητικά στελέχη, τον CEO της LAMDA DEVELOPMENT και τον δήμαρχο Αργυρούπολης – Ελληνικού πραγματοποίησαν ένα ακόμα σόου για να διαφημίσουν την παράδοση της τεράστιας έκτασης του Ελληνικού στους επιχειρηματικούς ομίλους, πασπαλισμένη με χρυσόσκονη κοινωνικής ευαισθησίας. Μόνο που ό,τι λάμπει, δεν είναι χρυσός…», τονίζουν σε σχόλιό τους η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Όπως αναφέρουν: «Η μετεγκατάσταση τριών κέντρων για ΑμεΑ Ιδιωτικού Δικαίου και ενός συλλόγου για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας σε ένα από τα κτίρια της “Lamda” αποτελεί “στάχτη στα μάτια” για να κρυφτούν οι μεγάλες ελλείψεις που εξακολουθούν για τις ανάγκες των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού μας και δη των ΑμεΑ και οι συνέπειες της παράδοσης του “φιλέτου” γης που -μαζί με εκατομμύρια ευρώ από τα ματωμένα για τον λαό πλεονάσματα- δόθηκαν μπιρ παρά στην εταιρεία για να χτιστεί μια περίκλειστη πόλη για τους λίγους των υψηλών βαλαντίων. Φυσικά, στο χθεσινό σόου δεν ακούστηκε ότι:

Το κτίριο θα στεγάσει μόνο 160 παιδιά με αναπηρίες, με την κάλυψη όλων των λειτουργικών εξόδων (ρεύμα, νερό, θέρμανση, συντήρηση) να πέφτει για άλλη μια φορά στην τσέπη των Συλλόγων ΑμΕΑ, των γονιών και οικείων των παιδιών.

Πάνω από 300 χιλιάδες βαριά ανάπηροι στην Αττική δεν είναι ενταγμένοι σε καμία δομή, αφού οι όποιες δομές, δημόσιες ή ιδιωτικές, Ειδικής Αγωγής, φιλοξενίας και ημερήσιας φροντίδας καλύπτουν στην Αττική το πολύ έως 30 χιλιάδες παιδιά και ενήλικες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ειδικών Σχολείων στην Αττική είναι σε επικίνδυνα και ακατάλληλα κτίρια, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι, “στεγάζονται” ακόμη και σε κοντέινερ. Ακόμα και τα ελάχιστα νεόδμητα κτίρια που στεγάζονται τα Ειδικά Σχολεία είναι μικρά και χωρίς τις κατάλληλες προδιαγραφές και προσωπικό για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που έχουν αυτά τα παιδιά.

Η ανάπλαση της έκτασης στερεί από τον λαό της Αττικής ελεύθερους χώρους πρασίνου, ακτές, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, άλλες απαραίτητες υποδομές για την Εκπαίδευση, την Υγεία και την ανάπτυξη του λαού. 6.000 στρέμματα στην εταιρεία, μόλις 668 στρέμματα υψηλού πρασίνου. Οι όποιες κοινόχρηστες υποδομές θα συνοδεύονται από οικονομικά και “φυσικά” τείχη, καθώς θα παραδίδονται σε ιδιώτες (μέσω ΣΔΙΤ) και πύλες ελέγχου για αυτούς που δεν θα έχουν να πληρώσουν.

Ο λαός της περιοχής και της Αττικής ήδη πήρε μια γεύση ότι η ανάπλαση του Ελληνικού είναι για τους λίγους, με το πρόσφατο ξήλωμα του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά, διώχνοντας χιλιάδες αθλητές και δρομείς, δεκάδες ομοσπονδίες και σωματεία άθλησης, για να φτιαχτούν 27 πολυτελείς βίλες.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που προωθούν χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις και οι “εκλεκτοί” τους στις Περιφέρειες και στους δήμους. Μιας πολιτικής που μετατρέπει την Αττική σε τουριστικό προορισμό για λίγους, αυξάνοντας τα εμπόδια στους κατοίκους της, παραδίδοντας τα πάντα σε ομίλους και εργολάβους για να κερδοφορούν, υποχρηματοδοτώντας και υποστελεχώνοντας βασικές υπηρεσίες όπως Υγείας και Πρόνοιας ακόμα και των ΑμεΑ, οδηγώντας τες στην εμπορευματοποίηση.

Γι’ αυτό ο κ. Λάτσης, βασικός μέτοχος της “Lamda”, δίνοντας τα ευχαριστήριά του τόνιζε ότι “το έργο του Ελληνικού ένωσε τρεις κυβερνήσεις” και “τρεις αυτοδιοικήσεις”, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ.

Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, με γνώμονα τις ανάγκες των πολλών, τις ανάγκες των ΑμεΑ παλεύουν οι δυνάμεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, μαζί με το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα, μαζί με τα συνδικάτα.

Αυτός ο αγώνας μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με την ψήφο στη “Λαϊκή Συσπείρωση” στις εκλογές στις 8 και 15 Οκτώβρη, με περισσότερους αγωνιστές περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους και περισσότερους αγωνιστές δημάρχους, για να ζούμε σε όμορφες πόλεις που έχουμε ανάγκη, χωρίς φτώχεια, αποκλεισμούς, διακρίσεις, για δικαιώματα, για να μην πουλιούνται και αγοράζονται τα πάντα».

Σχετικά θέματα

Απόψεις