Το Σχόλιο της Ημέρας

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες συνηθίζεται η κατάθεση των εκθέσεων ιδεών από αυτούς που κυβερνούν ή έχουν βάλει στο μάτι την καρέκλα της εξουσίας. Κατά κανόνα αυτές οι «ιδέες» παρουσιάζονται στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός ήδη παρουσίασε τη δική του καθώς και ο αντιπρόεδρος (ή τσόντα) της κυβέρνησης αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας φρόντισε, πριν την εμφάνισή του στη ΔΕΘ να παρουσιαστεί και να παρουσιάσει τις ιδέες του σ ένα άλλο ακροατήριο  στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου του ιταλικού οίκου (θινκ τανκ) Ambrosetti στο Τσερνόμπιο της Ιταλίας. Με πιο απλά λόγια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να καθησυχάσει το Διεθνή Παράγοντα και να τον διαβεβαιώσει ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει αν γίνει πρωθυπουργός θα είναι συνετή.

Τι σημαίνει «συνετή» ο Αλέξης Τσίπρας το έχει ξεκαθαρίσει καιρό τώρα υποστηρίζοντας την αυταπάτη μιας δημοκρατικής ΕΕ η οποία θα λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων των λαών. Ανάλογες ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις έχει δώσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προς τις ΗΠΑ υπογραμμίζοντας πως δεν αμφισβητεί τη συμμετοχή της Ελλάδας στη συμμαχία.

Καθώς οι μονομάχοι για την εξουσία Σαμαράς και Τσίπρας ακονίζουν τα σπαθιά τους για την τελική μάχη, ολοένα και περισσότερο γίνεται φανερό ότι δεν πρόκειται για μια σύγκρουση ιδεολογική- πολιτική αλλά κατά κύριο λόγο για μια σύγκρουση που έχει στόχο την ανάδειξη του καλύτερου /καταλληλότερου διαχειριστή. Το ιδεολογικό/ πολιτικό πλαίσιο, αυτό που ορίζει η ΕΕ και οι μηχανισμοί όπως το ΝΑΤΟ δεν αμφισβητείται από κανέναν από τους δύο μονομάχους.

Αυτό που μένει λοιπόν είναι οι πολιτικές. Οι πολιτικές που καθορίζονται από  τα ευρωατλαντικά γραφεία και οι οποίες εφαρμόζονται κατά γράμμα από το Σαμαρά όπως θα εφαρμοστούν και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από τώρα φροντίζει να δώσει τα διαπιστευτήριά του….

(Visited 1 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend