Πολιτική

Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα έχει σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 (18:30 ώρα Ελλάδας). Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνομιλήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο, κυρίως, για τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στο Αιγαίο, το Κυπριακό, τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τις ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο γεύμα που παραθέτει ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες προς τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών, στις 13:15 (20:15 ώρα Ελλάδας). Το απόγευμα στις 17:00 (00:00 ώρα Ελλάδας) θα απευθύνει ομιλία στο Concordia.

«Άτυπη» συνάντηση για το Κυπριακό

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές από την Κύπρο, σήμερα θα γίνει άτυπη συνάντηση των εγγυητριών δυνάμεων Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας, σε επίπεδο ΥΠΕΞ, κατά πάσα πιθανότητα στην έδρα της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Ελληνα ΥΠΕΞ, κατόπιν συνεννόησης με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη. Ετσι, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Νίκος Κοτζιάς και Τζέρεμι Χαντ αναμένεται να παρακαθίσουν στο ίδιο τραπέζι, όπου η κάθε εγγυήτρια δύναμη θα εκθέσει μέρος των προθέσεών της επί μιας ανανεωμένης – υποτίθεται – διαδικασίας στο Κυπριακό, ενόψει και της τοποθέτησης του Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό στο τέλος της τρέχουσας βδομάδας.

 

 

(Επισκέψεις: 68 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend