Διεθνή

Σε διαθεσιμότητα χιλιάδες υπάλληλοι της «Fraport»

H «Fraport», o φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, θέλει να στείλει προσωρινά μέχρι και 10.000 υπαλλήλους της στο σπίτι τους λόγω της πτώσης του αριθμού των επιβατών ως αποτέλεσμα της κρίσης του κορονοϊού.

«Η εταιρεία θα υποβάλει αίτηση για παύση εργασίας βραχείας διάρκειας για τους λειτουργικούς υπαλλήλους της την ερχόμενη εβδομάδα. Θα είναι περίπου 10.000 υπάλληλοι. Πρέπει να αντιδράσουμε, πρέπει να διατηρήσουμε τους οικονομικούς μας πόρους», δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο επικεφαλής της «Fraport» Στέφαν Σούλτε.

Αυτό θα σήμαινε σχεδόν το ήμισυ του εργατικού δυναμικού της «Fraport» Φρανκφούρτης.

Λόγω των μαζικών ακυρώσεων πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες, ο αριθμός των επιβατών στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης σε εβδομαδιαία βάση είναι κατά 45% χαμηλότερος από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους. Αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί έως 50 με 60% λόγω των περαιτέρω ακυρώσεων εξαιτίας των απαγορεύσεων εισόδου στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Ο αριθμός των πτήσεων είναι επί του παρόντος 28% χαμηλότερος από το προηγούμενο έτος και η πτώση πιθανότατα θα φτάσει το 40-45%.

Ωστόσο, η «Fraport» δεν θα κλείσει κανέναν από τους δύο τερματικούς σταθμούς/Terminals της στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, αλλά να κλείσει απλώς μεμονωμένες εξόδους. Ο Σούλτε πιστεύει ότι «η εταιρεία είναι καλά προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δεν έχουμε πρόβλημα ρευστότητας, έχουμε ένα μαξιλάρι 1,1 δισ. ευρώ», δήλωσε. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατασκευή του “Terminal 3” στη Φρανκφούρτη θα συνεχιστεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, ARD, «Handelsblatt», «Reuters»

(Επισκέψεις: 2.263 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend