Πολιτική

Υπόκλιση στη Fraport από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στον «φυσικό» ιδεολογικό του χώρο βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, εγκαινιάζοντας τα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport. Μιλάμε, για τον «φυσικό» ιδεολογικό χώρο του ξεπουλήματος που παράγει κέρδος για τα επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Καταχαρούμενος, ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στη φιέστα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», αναφέρθηκε σε ξεχωριστή μέρα για τη Θεσσαλονίκη, ανακατεύοντας λεκτικά σχήματα για να αποθεώσει το ξεπούλημα και τα κέρδη που έρχονται για την εταιρεία, μαζί με την έναρξη της τουριστικής περιόδου: «Η οδηγία από τον πύργο ελέγχου της κυβέρνησης είναι μία: Να ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα, χωρίς, όμως, να πετάμε στα σύννεφα».

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη  εταιρεία έχει αναλάβει τα αεροδρόμια σε Θεσσαλονίκη, Άκτιο, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Κω, Ζάκυνθο, Μύκονο, Μυτιλήνη, Ρόδο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Σάμο, Χανιά. Μάλιστα, πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση «συνέχειας του κράτους». Η ιστορία ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Οι κουβεντούλες, λοιπόν, που αντάλλαξε με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός είναι άνευ σημασίας, αφού στην κεντρική κατεύθυνση παραμένουν και οι δύο σταθεροί.  Γνωστό και το παραμύθι για το δήθεν μειωμένο κόστος των μετακινήσεων. Έτσι κι αλλιώς έρχονται κι άλλες μπίζνες, αφού, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το δρόμο των συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα θα πάρουν και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όπως και περιφερειακά λιμάνια.

Για να θυμηθείτε τι σημαίνει Fraport και η υπόκλιση του Μητσοτάκη (και όχι μόνο) σε αυτή διαβάστε τα παρακάτω: 

Kαραμπινάτα Σκάνδαλα – Κατάργηση Κρατικών Αεροπορικών Αρχών προς όφελος Fraport και Αegean

Αποζημίωση 175 εκατ. λόγω απώλειας τζίρου απαιτεί η Fraport!

Fraport: Χαράτσι μέχρι και 5,5 ευρώ ανά επιβάτη για …έργα στα αεροδρόμια

Fraport -14 Περιφερειακά αεροδρόμια: Λειτουργικά κέρδη 117,4 εκατ. με το «καλημέρα»

 

(Επισκέψεις: 946 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend