Το Σχόλιο της Ημέρας

O Πανούσης και η «δημοκρατική αστυνομία»

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά», έδωσε ένα ακόμα δείγμα του «αριστερού» πολιτικού του λόγου. Ο Πανούσης εκτιμά πως «έχουμε από τις πιο δημοκρατικές αστυνομίες στον κόσμο».

Τα παραδείγματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας δεν είναι και λίγα, αλλά ο κ. Πανούσης κάνει πως δεν τα βλέπει. Ας μην πάμε πίσω στα έργα και τις ημέρες της «δημοκρατικής αστυνομίας». Ας πάμε στη διαδήλωση, στις 15 Ιουλίου, όπου είχαμε τα «πρώτη φορά αριστερά» χημικά. Με την …πολύτιμη «συνεργασία» των «κουκουλοφόρων» η «δημοκρατική αστυνομία» επιτέθηκε σε διαδηλωτές. Όποιος βρέθηκε στις διαδηλώσεις αυτές κατάλαβε πως η κυβέρνηση απλά δεν ήθελε να γίνει συγκέντρωση, από μια ώρα και μετά. Ήθελε το Σύνταγμα «καθαρό».

Στην ίδια συνέντευξη ο Γ. Πανούσης χώρισε τους Έλληνες σε δύο κατηγορίες, σε σχέση με την αστυνομία. Υποστήριξε πως «στην Ελλάδα απλώς όταν φοβόμαστε, λέμε “πού είναι η Αστυνομία;” και όταν δεν έχουμε προβλήματα φωνάζουμε “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι”»!

Αυτή η …εύκολη ανάγνωση είναι και βολική. Σύμφωνα με την άποψη του Πανούση είμαστε ή φοβιτσιάρηδες ή κάτι τύποι που βρίζουν την αστυνομία σαν τσάμπα μάγκες. Δεν θα σχολιάσουμε παραπάνω προς το παρόν. Θα τονίσουμε μόνο το «βάθος» του «αριστερού» λόγου του Πανούση, ο οποίος στην ανάλυση του δεν βλέπει πουθενά τον κατασταλτικό ρόλο της αστυνομίας. Αυτός κάπου …χάθηκε. Ίσως σε κάποιο δρόμο με χημικά…

(Επισκέψεις: 15 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend