Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Οταν ο νέος πρόεδρος της Βουλής αγόρευε κατά κομμουνιστή… δικτάτορα Μπελογιάννη

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής, όπως ανακοίνωσε ο Κυρ.Μητσοτάκης, θα είναι σε λίγες μέρες ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κ.Τασούλας...

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής, όπως ανακοίνωσε ο Κυρ.Μητσοτάκης, θα είναι σε λίγες μέρες ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κ.Τασούλας. Το πρόσωπο που επελέγη εκπέμπει έναν πρώτης τάξεως συμβολισμό του τι εννοεί ο νέος πρωθυπουργός με τη φράση “είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων”…

Εξηγούμαστε:

Η ΝΔ προ διετίας είχε ακολουθήσει κατά γράμμα τις τότε συμβουλές της «Καθημερινής», η οποία ωρυόταν ακόμα και έναντι του φαρισαισμού του ΣΥΡΙΖΑ με  αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για την δολοφονία, την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη. Ετσι μετά το μάλωμα της “Καθημερινής” που είχε προηγηθεί, τη σκυτάλη είχε παραλάβει ο βουλευτής της ΝΔ,ο Κώστας Τασούλας, που επίσης είχε μιλήσει για τον Νίκο Μπελογιάννη

  Η μεν “Καθημερινή” (άρθρο Στ.Κασιμάτη με τίτλο «Ε, όχι και σύμβολο της Δημοκρατίας!», 28/3/2017) είχε τέτοιες απορίες: 

«Εκείνο, όμως, που αδυνατώ να συλλάβω είναι η αιδήμων σιωπή της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι χθες το βράδυ (σ.σ 27/3) δεν είδα καμία ανακοίνωση να επιχειρεί, για τους τύπους έστω, να αντικρούσει τις ανοησίες. (…) Η Δεξιά ευθύνεται αν γίναμε μια χώρα ηλιθίων, που θα ήθελαν να έχουν κερδίσει τον Εμφύλιο οι κομμουνιστές και, συγχρόνως, θεωρούν «δικαίωμα» να απολαμβάνουν τα αγαθά του καπιταλισμού. Η δε σιωπή της Ν.Δ. στο συγκεκριμένο περιστατικό απλώς το επιβεβαιώνει. Και, τέλος πάντων, αν τόσο πολύ συγκινούνται με τον Μπελογιάννη στη Ν.Δ., ας έστελναν έναν εκπρόσωπο».

  Δεν πρόλαβε καλά – καλά να διαβαστεί το άρθρο του Κασιμάτη και – την ίδια μέρα που δημοσιεύθηκε – ο Κώστας Τασούλας, υποστήριξε στη Βουλή: 

«Έχει ακουστεί εδώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη δημοκρατία. Διαφωνώ. Ο θάνατος του Μπελογιάννη ήταν σκληρότατος. Η θανατική ποινή είναι μια σκληρότατη πράξη. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης που μπορεί κανείς να την κρίνει, αν ήταν άδικη ή δίκαιη, να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της δημοκρατίας. Εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας, δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά, αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά» (στο τέλος του δημοσιεύματος το βίντεο από τη Βουλή). 

  Οι βουλευτές της ΝΔ που ήταν από κάτω ενθουσιάστηκαν και άρχισαν να χειροκροτούν. Ειδικά, όμως, ο Μ. Βορίδης, έπαθε ντελίριο ενθουσιασμού.

   Ποιος είναι ο Βορίδης και ποια η ιστορική σύνδεση του με την εκτέλεση Μπελογιάννη;  

  Ο Βορίδης, λοιπόν, μεταξύ άλλων, ήταν επικεφαλής της νεολαίας της ΕΠΕΝ, του χουντικού κόμματος που έφτιαξε ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος, από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Διαδέχθηκε τον Νίκο Μιχαλιάκο (ναι, ναι τον αρχιναζί της Χρυσής Αυγής). Ο Παπαδόπουλος ήταν στρατοδίκης στη δίκη του Νίκου Μπελογιάννη. 

«Καθημερινή» και Χρυσή Αυγή για τον «κατάσκοπο» Μπελογιάννη 

   Ας δούμε τώρα τι έγραψε ο Κασιμάτης (12/2/2017), λίγο καιρό πριν από τα παραπάνω (στην «Καθημερινή» φυσικά) για τον Μπελογιάννη: 

«…ο Μπελογιάννης καταδικάστηκε για κατασκοπεία εις βάρος της πατρίδας του και εξ όσων γνωρίζω δεν έχει υπάρξει ποτέ αναθεώρηση της δίκης. Μπορεί, λοιπόν, η θανατική ποινή που του επιβλήθηκε τότε να ήταν σκληρή και, ενδεχομένως, άδικη· όμως η καταδίκη του ήταν δίκαια και εξακολουθεί να ισχύειΔεν είναι παράλογο η Βουλή να τιμά έναν καταδικασθέντα για κατασκοπεία εις βάρος της χώρας του;».

  Το σκεπτικό του Κασιμάτη είχαν διακηρύξει νωρίτερα(9/2/2017) και οι ναζί της Χρυσής Αυγής. Αυτοί που μέσω του ναζί βουλευτή Ηλιόπουλου υποσχέθηκαν, επιπλέον, να γκρεμίσουν το σπίτι του Μπελογιάννη: “Η λογική λέει ότι το να τιμάται από το Κοινοβούλιο μας Χώρας ένας καταδικασμένος για κατασκοπεία εναντίον της Πατρίδος του αποτελεί όχι απλώς μη υπαρκτό φαινόμενο αλλά μακάβρια φαντασίωση προσβολής της Ιστορικής Μνήμης», έλεγαν τα ναζιστόμουτρα πουέσπευσαν να συγχαρούν την «Καθημερινή» και τον Κασιμάτη (14/2/2017) και έγραψαν στην ιστοσελίδα τους: «Καθημερινή: Δεν είναι παράλογο η Βουλή να τιμά τον Μπελογιάννη, ο οποίος καταδικάστηκε για κατασκοπεία;»

   Για την κληρονομιά της Καθημερινής που, μέσω του άρθρου του Κασιμάτη, χαρακτήριζε τον Μπελογιάννη κατάσκοπο (κατηγορούμενο για κατασκοπία…) και έδωσε τη «γραμμή» στη Νέα Δημοκρατία να αντιδράσει και να μιλήσει να θυμηθούμε μόνο άρθρα όπως αυτό «Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία». Για περισσότερα στοιχεία αυτής της κληρονομιάς της Καθημερινής εδώ
 
   Μετά από όλα αυτά το παρακάτω βίντεο, με τον νέο πρόεδρο της Βουλής σε λίγες μέρες να αγορεύει περί Μπελογιάννη και… δημοκρατίας, αποκτά μια άλλη «αξία»… 
 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις