Πολιτική

Ο κ.Κοτζιάς δεν είναι κότα

Λεβεντιές.

Ο κ.Κοτζιάς, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του κ.Τσίπρα δεν είναι κότα. Μας το κοινοποίησε ο ίδιος: «Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε», δήλωσε.

Συνεπώς, για το γεγονός ότι ο κ.Κοτζιάς δεν είναι κότα, διαθέτουμε την αψευδή μαρτυρία κάποιου υπεράνω υποψίας και πέραν κάθε ταπεινής ιδιοτέλειας. Ποιού; Μα του ίδιου του κ.Κοτζιά.

Πώς πιστοποιεί την μαρτυρία του ο κ.Κοτζιάς για τον εαυτό του; Οτι, δηλαδή, ο κ.Κοτζιάς δεν είναι κότα (όπως διαβεβαιώνει ο κ.Κοτζιάς); Μα από το θέμα που έχει ανακύψει με τη Ρωσία. Αλλά το θέμα που έχει ανακύψει με την Ρωσία ποιο είναι, τελικά; Ότι οι ιμπεριαλιστικές ΗΠΑ και η ιμπεριαλιστική Ρωσία, με επίδικο την ΠΓΔΜ, τσακώνονται σαν τα βουβάλια για τις σφαίρες επιρροής τους στα Βαλκάνια.

Στο πλαίσιο αυτού του τσακωμού ένα βατραχάκι – που δεν είναι κότα – κουνάει τα χεράκια και τα ποδαράκια κατά πως του λέει το ένα από τα βουβάλια. Το βατραχάκι μάλιστα – που δεν είναι κότα αλλά ούτε και μαριονέτα – καμιά φορά βγάζει και τη γλωσσίτσα στο άλλο βουβάλι, το ρώσικο. Αλλά δεν το κάνει γιατί του το υποδεικνύει το αμερικάνικο βουβάλι. Όχι. Από μόνο του το κάνει, γιατί είναι αψύ και νταηλίδικο…

Αυτή την τακτική, που πάντα όλες οι πολιτικές κότες (μέχρι την εμφάνιση του κ.Κοτζιά) την βάφτιζαν «εθνικό συμφέρον», τοπροσκολλημένο στο αμερικανικό άρμα βατραχάκι – που δεν είναι κότα – την διαφημίζει, επίσης, σαν «εθνική» πολιτική, άμα τε και σαν «ανεξάρτητη» εξωτερική πολιτική.

Τον δε βούρκο των ανταγωνισμών εντός του οποίου τσακώνονται τα βουβάλια και μέσα στον οποίο πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να πνιγούν ή να κονιορτοποιηθούν τα βατραχάκια, ο κ.Κοτζιάς – που δεν είναι κότα – τον διαφημίζει σαν «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική. Κι όσο πιο βαθιά μπαίνει η Ελλάδα σε αυτό τον βούρκο των ανταγωνισμών, τόσο πιο «πολυδιάστατα» και «εθνικοανεξαρτησιακά» κακαρίσματα εκπέμπει ο κ.Κοτζιάς.

Πέραν όμως της κότας, που δεν είναι, στο ερώτημα τι είναι ο κ.Κοτζιάς, έχουμε επίσης μαρτυρίες. Έχουμε, για παράδειγμα, μια συμφωνία με τα Σκόπια όπου, σε ένα ολόκληρο άρθρο της συμφωνίας, ο κ.Κοτζιάς και η ελληνική κυβέρνηση αναδέχονται το ρόλο της προξενήτρας για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Σημείωση: Τι είναι το ΝΑΤΟ; Είναι ο οργανισμός για τον οποίο το κόμμα που κυβερνά, ο ΣΥΡΙΖΑ, στο ιδρυτικό του συνέδριο μάλιστα, μιλούσε για «απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ» («Πολιτική Απόφαση» Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Ιούλιος 2013). Τώρα όχι μόνο την απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ δεν προωθεί, αλλά κορδώνεται κιόλας σαν κοκοράκι (προφανής η διαφορά από την κότα) ότι κανονίζει να μπουν κι άλλες χώρες, που; Στο ΝΑΤΟ…

Πολλά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε. Και για την στάση της κυβέρνησης στο θέμα της Ουκρανίας, και για την «σιαμαία» σχέση της με το Ισραήλ, και για τον Τσίπρα σε ρόλο ενθουσιώδη χειροκροτητή του Τραμπ στην τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, ας μείνουμε στη δήλωση Κοτζιά και ας κρατήσουμε ως φυλαχτό την τοποθέτηση του ότι δεν είναι κότα. Υπό την έννοια τέλος πάντων ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας (και δη της… αριστερής κυβερνήσεως) δεν παίρνει χαμπάρι από πιέσεις, δεν αποτελεί βαποράκι κανενός, έχει δική της αυτόνομη, αυτόφωτη και πάντα «εθνική» γραμμή.

Κι ως εκ τούτου ας το γιορτάσουμε. Λόγω έλλειψης νταουλιών (τα βαράει ο Τσίπρας για να χορεύουν οι αγορές) ας πάμε να θυμηθούμε πως ο κ.Κοτζιάς είχε εκδηλώσει όλο αυτό το αδούλωτο, ανεξάρτητο και περήφανο πνεύμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, σε εκείνη την προ τριετίας μάζωξη των υπουργών του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.

Λέμε για τότε που ο κ.Κοτζιάς, ΝΑΤΟκόκορας κανονικός, είχε αναδειχτεί «ψυχή» και «μαέστρος» της ΝΑΤΟικής χορωδίας, τότε που έλαμψε πάνω στην πίστα του ΝΑΤΟ, που ξεσήκωσε τους συναδέλφους του και τους θαμώνες της ΝΑΤΟσύναξης, που πάλευε απεγνωσμένα πάνω στο ΝΑΤΟικό του κρεσέντο να του απλώσει το χέρι ο (εξ ευωνύμων) Τούρκος συνάδελφός του, τότε που ο Κοτζιάς τραγουδούσε (για λογαριασμό του ΝΑΤΟ!!!) το «We are the world, we are the children»…

«Είμαστε ο κόσμος, είμαστε τα παιδιά/ Είμαστε αυτοί που θα δημιουργήσουμε μια φωτεινότερη μέρα, υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν/ Και είναι ώρα να προσφέρουμε μια χείρα βοηθείας για τη ζωή» λένε οι στίχοι του τραγουδιού που ο Κοτζιάς τραγουδούσε και ξεφάντωνε για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. Μαζί με τους ομολόγους του και παρέα με μερικούς στρατηγούς από εκείνους που διατάζουν τους διαμελισμούς χωρών και τους βομβαρδισμούς αμάχων…

Ας κρατήσουμε την εικόνα του πρωτοπανηγυριώτη σε εκείνο το ΝΑΤΟγλέντι. Του Κοτζιά. Πρώτον διότι είναι… αριστερός. Και δεύτερον – και σημαντικότερο – διότι δεν είναι κότα.

(Επισκέψεις: 460 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend