Πολιτική

Χάνει και τον Κοτζιά η πολιτική σκηνή του τόπου

Οι αποχωρήσεις (ή …μισο- αποχωρήσεις) από την κεντρική πολιτική σκηνή, μπροστά στις επόμενες εκλογές συνεχίζονται. Σήμερα  η κίνηση «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά εξέδωσε βαρυσήμαντη ανακοίνωση, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρει: 

«Το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα μετάσχει στις εκλογές της 7ηςΙουλίου. Καλούμε μέλη και στελέχη μας, φίλες και φίλους, συμμαχήτριες και συμμαχητές να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουλίου δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά, σύμφωνα με τη συνείδησή τους. Το ΠΡΑΤΤΩ από τις 17 Ιανουαρίου του 2019 διατύπωσε στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση συνεργασίας ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Πρόταση που δεν απαντήθηκε επί μήνες, παρά μόνο μετά από μια νέα συνάντηση στις 3.6.19. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του ΠΡΑΤΤΩ, σ’ αυτές ασφαλώς και δεν συμπεριλαμβανόταν ο Πρόεδρός του. Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια».

Δεν θα σχολιάσουμε την ανακοίνωση. Θα κρατήσουμε, όμως, ως πολιτική ανάμνηση – μέχρι την ενδεχόμενη νέα ενασχόληση του κυρίου Κοτζιά με την κεντρική πολιτική σκηνή – εκείνες τις εικόνες του στο ΝΑΤΟγλέντι. Λέμε για τότε, όταν τραγουδούσε για χάρη του ΝΑΤΟ, μαζί με τους ομολόγους του υπουργούς Εξωτερικών: «We are the world, we are the children». 

(Επισκέψεις: 674 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend