Πολιτική

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ευχαριστούμε τον Νίκο Κοτζιά για την αφοσίωσή του…

Σχόλιο για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά έκανε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τον οποίο τον ευχαρίστησε για την …αφοσίωση του!

«Ευχαριστούμε τον Νίκο Κοτζιά για την αφοσίωσή του στην ενίσχυση της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας και τη συμβολή του στην επίτευξη της ιστορικής συμφωνίας Πρεσπών», αναφέρει το αμερικάνικο υπουργείο Εξωτερικών.

«Υποστηρίζουμε έντονα την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας και προτρέπουμε στους ηγέτες των κομμάτων να ξεπεράσουν τις κομματικές τους γραμμές», προσθέτει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ειδικότερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό, τονίζοντας:

«Παρακολουθούμε την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά και τον ευχαριστούμε για την ιδιαίτερη αφοσίωση που έδειξε στην ενίσχυση της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας και για τη συμβολή του στην επίτευξη της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία θα επιτρέψει στη ‘Μακεδονία’ να πάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, συμβάλλοντας στην περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία. Καθώς το κοινοβούλιο της ‘Μακεδονίας΄ συνεχίζει τη συζήτηση για τις συνταγματικές αλλαγές παροτρύνουμε τους ηγέτες να ξεπεράσουν την κομματική πολιτική και να εκμεταλλευτούν αυτή την ιστορική ευκαιρία για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα ως ένα πλήρες μέλος των δυτικών θεσμών».

Εμείς τι να πούμε; Μίλησε το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Οι «αξίες» και οι έμπιστοι υπάλληλοι αναγνωρίζονται από τα αμερικάνικα γεράκια… 

(Επισκέψεις: 703 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend