Κοινωνία

Νέες απολύσεις ενοικιαζόμενων εργαζομένων στον όμιλο ΕΛΤΑ

Το σύγχρονο «δουλεμπόριο» και τις εργασιακές συνθήκες «γαλέρας» αποτυπώνονται στις νέες απολύσεις στον όμιλο ΕΛΤΑ. Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ)  οι εργαζόμενοι απολύθηκαν γιατί τόλμησαν να ζητήσουν από την εργοδοσία την αναγνώριση των τριετιών τους!

Οι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί από την εταιρεία «SKYCOM», οι οποία στην συνέχεια τους «νοικιάζει» στα ΕΛΤΑ με άθλιους εργασιακούς όρους και απολαβές! 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του, το ΣΕΤΤΑ σημειώνει:

«Έχει τεράστιες ευθύνες η διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση των ΕΛΤΑ. Έχει ευθύνες γιατί ανέχεται και επεκτείνει τις ελαστικές μορφές εργασίας στα ΕΛΤΑ. Τα Κέντρα Διαλογής, τα γραφεία συναλλαγής και η διανομή, ολόκληρος ο όμιλος ΕΛΤΑ έχουν γεμίσει με ενοικιαζόμενους και συμβασιούχους εργαζόμενους, κακοπληρωμένους, επί της ουσίας χωρίς κανένα δικαίωμα. Με την αγωνία αν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους. Πολλοί συνάδελφοι δουλεύουν ενοικιαζόμενοι χρόνια ολόκληρα. Ενώ την ίδια στιγμή στον όμιλο πάει η εντατικοποίηση γόνα.

Αποδεικνύεται και στην πράξη η κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τις εξαγγελίες για τον κατώτατο μισθό, τις τριετίες και τα υπόλοιπα δήθεν φιλεργατικά τους μέτρα. Επί της ουσίας χιλιάδες εργαζόμενοι και στον κλάδο μας δεν μπορούν να τα διεκδικήσουν, μιας και με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί, ο φόβος της απόλυσης καραδοκεί. Αποδεικνύεται ότι τα χέρια των εργοδοτών είναι λυμένα να μας ξεζουμίζουν ανενόχλητα, χάρη στο νομοθετικό έργο και της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των υπολοίπων κυβερνήσεων.

Η οργάνωση και η ενότητά μας μπορούν να τους σταματήσουν 

Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουν και οι εργατοπατέρες στα σωματεία και την Ομοσπονδία στα ΕΛΤΑ. Αρνούνται να γράψουν τους συναδέλφους ενοικιαζόμενους και συμβασιούχους στα σωματεία και με τις κατάπτυστες “κοινές συμφωνίες” τους χαντάκωσαν ό,τι δικαίωμα είχαν.

Καλούμε τους συνάδελφους αορίστου χρόνου στα ΕΛΤΑ να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων. Όλοι μαζί με το κλαδικό μας σωματείο το ΣΕΤΤΑ, να διεκδικήσουμε να γυρίσουν άμεσα στη δουλειά τους οι συνάδελφοι. Το δίκαιο αίτημα του σωματείου μας για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικιάσεως σε αορίστου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα αφορά το κοινό συμφέρον όλων των εργαζομένων στον όμιλο ΕΛΤΑ. Είναι αίτημα που μπορεί να δώσει μερική λύση στην εντατικοποίηση της δουλειάς.

Το ΣΕΤΤΑ αναλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλίες για να επιστρέψουν οι συνάδελφοι στη δουλειά τους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να συμβάλουν με τη δράση τους, με τη συμμετοχή τους ώστε να μην περάσουν οι απολύσεις, να μην περάσει η τρομοκρατία. Πρώτη μας ενέργεια είναι το μάζεμα υπογραφών με κείμενο που θα κυκλοφορήσει το σωματείο μας.

Απαιτούμε:

  • Άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων απολυμένων.

  • Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου στα ΕΛΤΑ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Έξω οι δουλέμποροι από τα ΕΛΤΑ.

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΕΛΤΑ με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

  • Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στα δουλεμπορικά ως προϋπηρεσία στα ΕΛΤΑ.

  • Βαρέα και ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους στα Κέντρα Διαλογής και τη διανομή».

(Επισκέψεις: 359 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend