Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Volkswagen: Σχεδιάζει 140.000 απολύσεις και κλείσιμο τεσσάρων εργοστασίων

Η διοίκηση του Ομίλου Volkswagen φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής παραγωγής σε τέσσερα εργοστάσια στη Γερμανία. Σύμφωνα με..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Η διοίκηση του Ομίλου Volkswagen φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής παραγωγής σε τέσσερα εργοστάσια στη Γερμανία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικού οικονομικού περιοδικού WirtschaftsWoche, τα ανώτατα στελέχη της Volkswagen εξετάζουν το κλείσιμο μονάδων παραγωγής και τις μαζικές απολύσεις προσωπικού προκειμένου να διασφαλίσουν την κερδοφορία του Ομίλου. 

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των αφεντικών της επιχειρήσεις μέχρι το 2034 θα μπει «λουκέτο» σε τέσσερα εργοστάσιά του στη Γερμανία, στο πλαίσιο ενός εκτεταμένου σχεδίου αναδιάρθρωσης με στόχο τη βελτίωση της κερδοφορίας! Στα σχέδια προβλέπεται το κλείσιμο της μονάδας παραγωγής που βρίσκεται στο Έμντεν να σταματήσει τη λειτουργία του το 2031, αυτό στο Τσβίκαου επίσης το 2031, στο Ανόβερο το 2032 και το εργοστάσιο της Audi στο Νέκαρσουλμ το 2034, αντίστοιχα.

Το γερμανικό περιοδικό επικαλείται ως πηγή για το δημοσίευμά του έγγραφο του Εποπτικού Συμβουλίου του Ομίλου Volkswagen. Σε αυτό φέρεται να περιλαμβάνεται και πρόβλεψη ότι οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις του για το 2026 θα φτάσουν τα περίπου 8,5 εκατομμύρια μονάδες, έναντι των περίπου 8,98 εκατομμυρίων οχημάτων πέρυσι.

Πέραν αυτών, το γερμανικό Μέσο αναφέρει ότι ένα από τα μέτρα που εξετάζουν τα κορυφαία στελέχη του Ομίλου είναι είτε η μείωση του ποσοστού που κατέχουν σε εταιρείες όπως οι Ducati, Traton, Gotion, QuantumScape και SGL Carbon, είτε η πώληση κάποιων από αυτές.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προειδοποιούν ότι εάν αποφασιστεί να κλείσουν οι συγκεκριμένες τέσσερις βιομηχανικές μονάδες, θα επηρεαστούν περίπου 40.000 εργαζόμενοι σε αυτές. Με δεδομένο ότι έχει ήδη αποφασιστεί να περικοπούν μεσοπρόθεσμα 50.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία και άλλες 50.000 παγκοσμίως, ο συνολικός αριθμός των απολύσεων τις  140.000!

Στόχος των λουκέτων και των μαζικών απολύσεων είναι ο Ομιλος να αυξήσει το περιθώριο κέρδους στο 9,0%, από 4,2% που ήταν το δεύτερο τρίμηνο του 2026. Η διασφάλιση της κερδοφορίας των αφεντικών και των μετόχων της Volkswagen αυτή τη φορά περνά μέσα από το πέταγμα των εργατών στο δρόμο της ανεργίας. «Νοικοκυρεμένα» και καπιταλιστικά πράγματα…

 

Σχετικά θέματα

Post
Filter