Κοινωνία

Μποφίλιου και Γερασιμίδου εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της COSCO

Η Νατάσσα Μποφίλιου και η Ελένη Γερασιμίδου εκφράζουν, με μηνύματά τους, την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της COSCO για μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς και για να μη θρηνήσουν άλλα θύματα:

Νατάσσα Μποφίλιου: Πάλη μέχρι τη μέρα που κανένα αδηφάγο τέρας δεν θα κερδοσκοπεί στην πλάτη κάθε εργάτη

 «Σε έναν κόσμο που περνάει στο ντούκου ο διαμελισμός ενός ανθρώπου, που ήταν νέος, που είχε οικογένεια και αγαπημένους, που θα ‘πρεπε να έχει τη ζωή του για να ανθίζει και να ευτυχεί και όχι για να δουλεύει σαν σκλάβος, κατάκοπος για ένα κομμάτι ψωμί, οφείλουμε όλοι εμείς να παλεύουμε!

Να παλεύουμε μέχρι την μέρα που στην πλάτη του, στην πλάτη κάθε εργάτη, κάθε αδικημένου ανθρώπου κανένα αδηφάγο τέρας δεν θα μπορεί να κερδοσκοπεί πια.

Κανένας άλλος Δημήτρης.

Καμία άλλη.

Κανένας άλλος».

Ελένη Γερασιμίδου: Το Μήνυμα στη Ράδα

«Το Μήνυμα στη Ράδα

Στα αγκυροβόλια των κολασμένων, των ταπεινών και καταφρονεμένων, όπου το “έντιμο αίμα ζητάει…”, το μήνυμα των εργαζόμενων στην COSCO μας καλεί: “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ”.

Και το μήνυμα δεν είναι μόνο για τη ράδα του λιμανιού του Πειραιά. Είναι για όλους εμάς τους δυνατούς, εμάς που μας τρέμουν όταν αποφασίζουμε να πάρουμε το δρόμο του Αγώνα.

Τρέμουν την Αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση των Συνδικάτων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από τις Γυναίκες, τους Γιατρούς -μακρύς ο κατάλογος- τα μηνύματα από το εξωτερικό… “και άλλοι πίσω ακολουθούν…” για να γίνει… “Μεγάλο ποτάμι η οργή του Λαού”.

Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά! Δύναμη κι Αγώνα!».

 

(Επισκέψεις: 485 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend