Πολιτική

Μήπως η …«εργασία απελευθερώνει» κυρία Πελώνη;

Το νομοσχέδιο -έκτρωμα του υπουργείου Εργασίας για την κυβερνητική  εκπρόσωπο Αρ. Πελώνη είναι μια «μεταρρύθμιση» που «δίνει δύναμη στους εργαζόμενους» και «ενισχύει τα δικαιώματά τους»!!!

Αυτό ξεστόμισε η κυρία Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Το νομοσχέδιο που δικαιώματα ενός αιώνα. Καταργεί το 8ωρο. Διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις. Μειώνει τους μισθούς. Καταργεί την Κυριακάτικη αργία. Βγάζει στην «παρανομία» το απεργιακό δικαίωμα. Τσακίζει δηλαδή κάθε πτυχή της ζωής του εργαζόμενου λαού για την κυρία Πελώνη τους δίνει …«δύναμη».

Τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών και συνθηκών, ο ανερυθρίαστος ισχυρισμός Πελώνη, παραπέμπει και σε εκείνο το απάνθρωπο ναζιστικό σύνθημα «η εργασία απελευθερώνει» έξω από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης…   

Άραγε για ποια «δύναμη» μιλάτε κυρία Πελώνη; Για ποια «ενίσχυση δικαιωμάτων» κάνετε λόγο προκλητικά; Το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης σας που επιχειρείτε να …«εξωραΐσετε» με την συνδρομή από τα πιστά «παπαγαλάκια» των συγκροτημάτων «ενημέρωσης» στην εργατική τάξη έρχεται να «φορέσει» ακόμα μεγαλύτερες αλυσίδες μισθωτής σκλαβιάς. Έρχεται να μετατρέψει τη ζωή τους σε 10ωρο «λάστιχο» σε ώρες, μέρες και αποδοχές που θα καθορίζουν τα αφεντικά.

Βέβαια κυρία Πελώνη θα συμφωνήσουμε μαζί σας στο γεγονός πώς το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, όπως ξεκάθαρα τονίσατε «στηρίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας». Ωστόσο  θα συμπληρώσουμε ότι το «προσάναμμα» της επανεκκίνησης θα είναι τα δικαιώματα και οι αποδοχές της εργατικής τάξης που θα πέσουν μέσα στην καπιταλιστική κρεατομηχανή εκτοξεύοντας από τη μια πλευρά την εκμετάλλευση και από την άλλη τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών…   

 

 

 

(Επισκέψεις: 1.908 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend