Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν για τις απρόκλητες επιθέσεις που δέχθηκαν από τους ναζί

Με την κατάθεση του εργαζόμενου σε σούπερ μάρκετ Δημήτρη Ζαμπέλη, που υπέστη επίθεση τον Φλεβάρη του 2013 από χρυσαυγίτες της τοπικής..

Με την κατάθεση του εργαζόμενου σε σούπερ μάρκετ Δημήτρη Ζαμπέλη, που υπέστη επίθεση τον Φλεβάρη του 2013 από χρυσαυγίτες της τοπικής οργάνωσης Αναβύσσου της Χρυσής Αυγής, έξω από το σπίτι του, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Ο εργαζόμενος, που ήταν και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, υπέστη την απρόκλητη επίθεση επειδή εκτός από την ιδιότητα που είχε, τόλμησε (!) να περάσει κοντά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ακούγοντας στο αυτοκίνητό του το μελοποιημένο ποίημα του Καμπανέλλη «Αρνιέμαι αρνιέμαι», που είχε κάνει σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, είχε στίχους, τραγούδια πολιτικοποιημένα κατά του ναζισμού… Επανέλαβε ότι η επίθεση που υπέστη από τους χρυσαυγίτες με τη στρατιωτική εμφάνιση ήταν οργανωμένη και προφανώς σε γνώση του Γερμενή, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. «Γνώριζαν και τη συνδικαλιστική μου δράση, ότι ήμουν στο ΠΑΜΕ», τόνισε.

Όπως κατέθεσε, «είμαι γνωστός στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων. Ξαφνικά είδα 10 άτομα να έρχονται κατά πάνω μου. Μέχρι να καταλάβω τι έχει συμβεί, δέχτηκα χαστούκια: “Απαγορεύεται να ακούς τέτοια τραγούδια, ρε κωλόπαιδο”. Στην πορεία όμως, επειδή υπήρχε εκεί Αστυνομία -γύρω από τα γραφεία της ΧΑ- σταμάτησαν. Ήταν στα γραφεία τους ο Γερμενής. Πλησίον στα γραφεία τους ήταν το Αστυνομικό Τμήμα Αναβύσσου. Τότε ο Γερμενής ήρθε και είπε “κακώς ακούς αυτό το τραγούδι”». Επίσης αναφέρθηκε και στον ναζιστή Κασιδιάρη, που ήρθε το βράδυ στο Τμήμα Αναβύσσου για να κάνει μηνύσεις σε αστυνομικούς, γιατί παραβίασαν τα γραφεία τους, και στον ίδιο για συκοφαντική δυσφήμηση… «Ήρθε μαινόμενος και φώναζε τι έγινε και είπε “ε και τι έγινε;”, έβριζε τους πάντες…».

Για την Αστυνομία είπε ότι «είχαμε παρακολουθήσει και στο Λαύριο που είχαν χτυπήσει μετανάστες και, ως συνήθως, αδιαφορούσαν. Στη δική μου περίπτωση δείξαν περισσότερο ζήλο….» ενώ αναφέρθηκε και σε προπηλακισμούς εργαζόμενων από χρυσαυγίτες. «Είχαν συμβεί διάφορα γεγονότα. Καλοκαιρινούς μήνες, έβλεπα τους πλανόδιους αλλοδαπούς που προσπαθούσαν να βγάλουν μεροκάματο, που τους έπαιρναν την πραμάτεια τους και τους κυνηγούσαν και δεν τους άφηναν να βγάλουν ένα μεροκάματο», τόνισε. Μάλιστα, απαντώντας στον συνήγορο της Πολιτικής Αγωγής Θεοδ. Θεοδωρόπουλο είπε ότι με ψευδείς ανακοινώσεις και με διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων, η Χρυσή Αυγή κάλυψε αυτούς που συμμετείχαν στην επίθεση…

Στη δίκη κατέθεσε και ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κέμμος, για τη δολοφονική επίθεση που υπέστη από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση τον Ιούλη του 2014, κατά τη μεταγωγή στο Εφετείο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου, του υπαρχηγού Χρ. Παππά και του ηγετικού στελέχους της Γ. Λαγού για να απολογηθούν.

Όπως περιέγραψε ο μάρτυρας, στο Εφετείο έφτασαν τουλάχιστον 200 χρυσαυγίτες, κρατώντας πανό και ελληνικές σημαίες, υπό την καθοδήγηση του Ηλ. Παναγιώταρου και του Ηλ. Κασιδιάρη. Τρεις από αυτούς «με μαύρα ρούχα, γυαλιά κοντοκουρεμένοι ως και ξυρισμένα κεφάλια, μας πλησίασαν, μας ζήτησαν να μην τραβάμε φωτογραφίες, έχασα τις αισθήσεις μου. Ήμουν ζαλισμένος. Ρώτησα “τι έγινε;” και μου είπαν ότι μου επιτέθηκαν. Είχα τραύματα στο πρόσωπο. Χτυπήθηκε και η συνάδερφος Συμέλα Παντζαρτζή….». Ο μάρτυρας  να σημειωθεί υπέστη δύο χτυπήματα στο κεφάλι και «κλωτσιά στο πρόσωπο με άρβυλα» και μεταφέρθηκε λιπόθυμος σε νοσοκομείο. «Για μένα κάθε επίθεση που δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξει, κάθε χτύπημα, μπορεί να προκαλέσει θάνατο. Εξαρτάται από τις συνθήκες. Μπορεί και να περνούσε αυτοκίνητο και να με χτυπούσε…», ανέφερε απαντώντας σχετικά. Aπό 902.gr 

Απόψεις