Κοινωνία

ΚΚΕ: Επικίνδυνες οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι «βρισκόμαστε στο τέλος της περιπέτειας» κόντρα στην πραγματικότητα

Στη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό «Αlpha», επανέλαβε το παραπλανητικό και επικίνδυνο επιχείρημα ότι με τα εμβόλια και τα self tests «τελειώνει» η πανδημία μετατοπίζοντας σκόπιμα τη συζήτηση από το «τώρα», που η πανδημία θερίζει και τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα ΜΜΜ εξακολουθούν να είναι πιο επίκαιρα παρά ποτέ με δεδομένο πως οι εμβολιασμοί αποδεικνύονται μια μακρόχρονη διαδικασία, εμφανίστηκε «απολύτως» βέβαιος πως «είμαστε στο τέλος της περιπέτειας».

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την συνέντευξη εξέδωσε ανακοίνωση:

 «Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι ο “οδικός χάρτης” της κυβέρνησης της ΝΔ σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα χαράσσεται με κριτήριο τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των συμφερόντων των πολλών.

Γι’ αυτό ανακοινώνει άνοιγμα δραστηριοτήτων χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, μέσα μεταφοράς και χώρους εκπαίδευσης. Οι επικίνδυνες δηλώσεις ότι “βρισκόμαστε στο τέλος της περιπέτειας” καταρρέουν μπροστά στα καθημερινά στοιχεία της πανδημίας.

Γι’ αυτό ακόμα και τώρα, με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός από μόνος του δεν μπορεί να είναι η τελειωτική απάντηση στην πανδημία, αρνείται την ουσιαστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, την πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα και ασφαλή εμβόλια, η οποία σκοντάφτει στις δεσμεύσεις της ΕΕ και στους ανταγωνισμούς των φαρμακευτικών ομίλων.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση, ενώ έχει τεράστιες ευθύνες για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν αυτοαπασχολούμενοι και μικροεπαγγελματίες, αρνείται να πάρει μια σειρά μέτρα που θα μπορούσαν να δώσουν μια ουσιαστική ανακούφιση. Αρνείται να καταργήσει το τέλος επιτηδεύματος, να επαναφέρει το αφορολόγητο όριο, να προχωρήσει σε γενναία διαγραφή των χρεών. Τα σημερινά μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά βάση ωφελούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες για τους οποίους παρέχεται νέα, μόνιμη μείωση της φορολογίας, αλλά και του λεγόμενου “μη μισθολογικού κόστους”.

Γι’ αυτό από τη μία η κυβέρνηση αναφέρεται στη “δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας” αλλά από την άλλη αποκρύπτει, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα, ότι το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ είναι μία νέα αλυσίδα για τους λαούς της Ευρώπης και τον ελληνικό λαό, που θα την πληρώσει με σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα όπως η επιβολή της 10ωρης δουλειάς.

Τέλος, η ατζέντα της οικονομικής συνεργασίας των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεων Ελλάδας – Τουρκίας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των δύο λαών, οι οποίοι θα πληρώνουν το μάρμαρο των διευθετήσεων που δρομολογούνται στην κατεύθυνση της συνεκμετάλλευσης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με την εποπτεία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Ο λαός χρειάζεται να διαμορφώσει το δικό του οδικό χάρτη για να μην πληρώσει ξανά τα σπασμένα της νέας κρίσης, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δικών του σύγχρονων αναγκών ενάντια στη στρατηγική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου».

(Επισκέψεις: 428 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend