Σε εξέλιξη βρίσκεται έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η έρευνα γίνεται για τα σπίτια που έχει δηλωμένα ως κατοικία το ζεύγος σε Κολωνό, Πόρτο Ράφτη και Βραυρώνα, καθώς σήμερα τους απεστάλη επισήμως η εισαγγελική εντολή για έρευνα στις οικίες και αυτήν την ώρα πραγματοποιούνται και στα τρία σπίτια έρευνες, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον «θησαυρό» από τη θυρίδα της πρεσβυτέρας. 

Στο μεταξύ, νωρίτερα δεσμεύτηκαν όλοι οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας σε τράπεζες της Ελλάδος, με εντολή που έδωσε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Επίσης δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί που έχουν στη χώρα μας οι γονείς του πατέρα Αντώνιου, προκειμένου να αποφευχθούν οποιεσδήποτε νέες κινήσεις σε αυτούς. Ακόμα δεσμεύτηκαν θυρίδες και επενδυτικά προϊόντα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε και η δεύτερη από τις τρεις συνολικά θυρίδες που ψάχνουν οι Αρχές. Η εν λόγω θυρίδα έχει ανοιχτεί στο όνομα της μητέρας του πατέρα Αντώνιου σε τραπεζικό υποκατάστημα της Χίου.

Οι Αρχές θα μπουν στη διαδικασία δέσμευσης και των θυρίδων τόσο του ζευγαριού όσο και συγγενικών τους προσώπων ή ανθρώπων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είχαν εμπλοκή με τη διοίκηση της ΜΚΟ, προκειμένου να ελεγχθεί αν τελικά περιέχουν έγγραφα χρήσιμα για την πορεία των ερευνών αλλά και ίσως πολύτιμα αντικείμενα των οποίων θα εξεταστεί η προέλευση.  

Όπως είχε άλλωστε γράψει η Realnews, οι ειδικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση έχουν πλέον στα χέρια τους σημαντικές πληροφορίες και ενδείξεις για την ύπαρξη άλλης μιας θυρίδας, επίσης στο όνομα της πρεσβυτέρας, και ενδεχομένως μιας τρίτης στο όνομα του πατρός Αντωνίου.

Αμύθητη περιουσία

Μόνο τα προηγούμενα πέντε χρόνια, από το 2017 έως και το 2021, οι δωρεές προς την «Κιβωτό» εκτιμάται ότι έφτασαν τα 27,7 εκατ. ευρώ. Τα περισσότερα χρήματα ήταν από δωρεές ιδιωτών, ενώ υπήρχαν και κάποιες κρατικές επιχορηγήσεις. Οικονομικός έλεγχος θα γίνει και για τα προηγούμενα χρόνια και δεν αποκλείεται το τελικό ποσό που μπήκε στα ταμεία της «Κιβωτού» να αγγίξει συνολικά ακόμη και τα 40 εκατ. ευρώ! Οι ελεγκτές θα ερευνήσουν αν τα χρήματα αξιοποιήθηκαν για τον σκοπό για τον οποίο δόθηκαν ή κάποιοι τα καταχράστηκαν. Στα υποθηκοφυλακεία γίνονται φύλλο και φτερό τα συμβόλαια ακινήτων που άλλαξαν χέρια τα τελευταία χρόνια. Στο καταστατικό της δομής αναφέρεται μια μεζονέτα στη Ραφήνα. Σήμερα, στο κουδούνι της μεζονέτας αναγράφεται το όνομα της πρεσβυτέρας. Ενα ακόμη ακίνητο, στη Βραυρώνα, φαίνεται να αγοράστηκε από τον πατέρα Αντώνιο και στη συνέχεια να πωλήθηκε σε συνεργάτη του.

Πρώην εργαζόμενος φέρεται να επιβεβαίωσε κακοποιητικές συμπεριφορές 

Παράλληλα, με την κατάθεση ενός ακόμα μάρτυρα συνεχίστηκε σήμερα η έρευνα των εισαγγελέων ανηλίκων για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πρώην εργαζόμενο σε δομή ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε κακοποιητικές συμπεριφορές.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να στείλει η οικονομική αστυνομία στην εισαγγελία πρωτοδικών όλα τα οικονομικά στοιχεία που συγκέντρωσε κατά τις εφόδους σε διάφορες δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία αυτά θα αξιολογηθούν και θα αποτελέσουν το αντικείμενο νέας προκαταρκτικής εξέτασης. Οι έφοδοι της οικονομικής αστυνομίας είχαν στόχο να μην εξαφανιστούν στοιχεία.

Η εισαγγελία θεωρείται πιθανό ότι θα ερευνήσει ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Δεν αποκλείεται τα αδικήματα να διευρυνθούν σε πιθανή τέλεση αποστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης αν ο διαχειριστικός έλεγχος οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση και το ζητήσει η νέα διοίκηση της Κιβωτού. Το νέο ΔΣ έχει δικαίωμα να υποβάλει έγκληση εντός τριμήνου από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης των αδικημάτων.

Παράλληλα στην εισαγγελία της Αθήνας αναμένεται να σταλούν και όσες δικογραφίες έχουν σχηματιστεί στην περιφέρεια, όπως στον Βόλο και τα Ιωάννινα για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών που φιλοξενήθηκαν ή φιλοξενούνται στις δομές της Κιβωτού.

Πηγή: real.gr