Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Κέρκυρα: Μήνυσε συνδικαλιστή επειδή κάποιος …τρίτος έκανε υβριστικό σχόλιο στο facebook!

Μήνυση υπέβαλλε στο συνδικαλιστή καθηγητή Σπύρο Θύμη ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κέρκυρας Χρήστος Άνθης επειδή μία… τρίτη (άσχετη και..

Μήνυση υπέβαλλε στο συνδικαλιστή καθηγητή Σπύρο Θύμη ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κέρκυρας Χρήστος Άνθης επειδή μία… τρίτη (άσχετη και άγνωστη στον καθηγητή) χρήστρια του Facebook και, μάλιστα, με το επώνυμό της ανήρτησε υβριστικό μήνυμα εναντίον του. Το σχόλιο έγινε κάτω από ανάρτηση δημοσιεύματος μιας συνδικαλιστικής καταγγελίας που η ίδια, ωστόσο, δεν περιέχει καμία υβριστική ή συκοφαντική αναφορά! Τον συνδικαλιστή καθηγητή Σπ. Θύμη είχε προηγουμένως στοχοποιήσει ο κ. Άνθης, όπως είχε προ της επίμαχης ανάρτησης καταγγείλει δημοσίως η ΕΛΜΕ, επειδή ανέδειξε το θέμα παράτυπων μετακινήσεων εκπαιδευτικών.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Άνθης, υπέβαλλε μήνυση κατά του εκπαιδευτικού Σπύρου Θύμη, αιρετού μέλους του ΠΥΣΔΕ την επίμαχη περίοδο, ισχυριζόμενος ότι είναι “ηθικός αυτουργός” σε υβριστικό σχόλιο που τρίτη, άσχετη με την υπόθεση και με τον ίδιο τον κ. Θύμη, χρήστρια του Facebook (και, μάλιστα, επώνυμα) ανάρτησε κάτω από δημοσίευμα καταγγελίας της ΕΛΜΕ στο κοινωνικό δίκτυο.

Όμως, το ίδιο το κείμενο της καταγγελίας και το δημοσίευμα, δεν περιείχαν καμία υβριστική αναφορά εναντίον του κ. Άνθη. Αυτό παραδέχεται και ο ίδιος εμμέσως πλην σαφώς στη μήνυσή του, αφού κάνει λόγο για “ηθική αυτουργία” επειδή ο κ. Θύμης προκάλεσε τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης της παράτυπης μετακίνησης εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια…

Υβριστικό σχόλιο μέσω του λογαριασμού τρίτης χρήστριας του Facebook

Η ΕΛΜΕ είχε εκδώσει ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε (μεταξύ και των υπολοίπων τοπικών ΜΜΕ) το CorfuPress.com. Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στο Facebook και η χρήστρια N.V. από τον προσωπικό της λογαριασμό, δημοσίευσε ένα απαράδεκτο, προσβλητικό και απολύτως καταδικαστέο σχόλιο κατά του Χρ. Άνθη και του παιδιού του. Σχόλιο (μεταξύ των δεκάδων άλλων σχολίων χρηστών του κοινωνικού δικτύου) που ωστόσο, δεν αναρτήθηκε, ούτε σχολιάστηκε, ούτε αναδημοσιοποιήθηκε από τον συνδικαλιστή καθηγητή.

Όμως, αντί να μηνύσει (μόνο) την εν λόγω χρήστρια του Facebook, προχώρησε στην υποβολή μήνυσης και κατά του Σπύρου Θύμη με το επιχείρημα ότι ήταν ο ηθικός αυτουργός όλου αυτού του φαινομένου. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Άνθης επιβεβαίωσε ότι έθεσε υπ’ όψιν του Σπ. Θύμη το υβριστικό σχόλιο σε υπηρεσιακή συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και οι δύο και ο τελευταίος το καταδίκασε αλλά… “χαζογελώντας”, όπως ισχυρίστηκε!

Όμως, ο ίδιος ο Χρ. Άνθης είχε απειλήσει το Σπύρο Θύμη ότι “θα τον στείλει στον Εισαγγελέα” επειδή τον κατήγγειλε για την παρατυπία των διορισμών, σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΛΜΕ στις 7/9/20 (και η οποία ουδέποτε διαψεύστηκε). Απειλή που ουδέποτε έκανε πράξη…

Η υβρίστρια εντοπίστηκε αλλά… φταίει ο Θύμης!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία εντόπισε αμέσως και κάλεσε σε κατάθεση την εν λόγω χρήστρια του λογαριασμού του Facebook, ταυτοποιώντας ότι ήταν αυτή που έκανε το υβριστικό σχόλιο και που ουδεμία σχέση έχει είτε με το Σπύρο Θύμη ή με την ΕΛΜΕ… Η ίδια η χρήστρια, μάλιστα, στη συνέχεια διέγραψε το σχόλιό της…

Αφορμή, η συνδικαλιστική καταγγελία για παράτυπη μετακίνηση εκπαιδευτικών

Το θέμα αφορά την καταγγελία του ΠΥΣΔΕ στα αρμόδια όργανα της εκπαίδευσης για την παράτυπη, όπως τονίστηκε, μετακίνηση δύο γυμναστών στην Πρωτοβάθμια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία η οποία υποβλήθηκε από το τότε αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Σπύρο Θύμη στις αρχές του Σεπτέμβρη, ο κ. Άνθης έσπευσε να τοποθετήσει δύο γυμναστές σε σχολεία της πρωτοβάθμιας, προτού εκδοθούν οι κοινές αποφάσεις των αιρετών οργάνων και προτού φτάσει στα σχολεία η σχετική εγκύκλιος. Την υπόθεση ανέδειξε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας η οποία είχε καταγγείλει εγγράφως ότι λόγω της πίεσης και των ενεργειών του αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΔΕ να ανατραπεί η απόφαση, ο κ. Άνθης τον απείλησε ότι θα τον στείλει στον Εισαγγελέα (!) και απέστειλε επίσημο έγγραφο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με κοινοποίηση στο σχολείο που ο Σπ. Θύμης εργάζεται για να υποβάλλει εγγράφως απολογία!!!

ΕΛΜΕ: Ο μηνυτής επιχειρεί να εκφοβίσει το συνδικαλιστή

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα μετά την σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, η οποία εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο Σπύρο Θύμη και καταγγέλλει το Χρήστο Άνθη για επιχείρηση τρομοκράτησης και τον εκφοβισμού όποιου εναντιώνεται ή διαφωνεί μαζί του και με τις πρακτικές του:

«Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφο Σπύρο Θύμη, αιρετό της ΕΛΜΕ Κέρκυρας στο ΠΥΣΔΕ μέχρι τις εκλογές – παρωδία, ο οποίος κλήθηκε στην ασφάλεια για να παραλάβει την κατάθεση του Χ. Άνθη και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί καθώς ζητείται η ποινική δίωξή του ως ηθικός αυτουργός (!!!) για ανάρμοστα και καταδικαστέα σχόλια, που γράφτηκαν από τρίτο πρόσωπο κάτω από ανάρτηση ειδησεογραφικής ιστοσελίδας σχετική με καταγγελία της ΕΛΜΕ Κέρκυρας. ​

Η μήνυση, γεμάτη από ανυπόστατες κατά την γνώμη μας κατηγορίες, θεωρούμε πως έχει στόχο την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό, όποιου εναντιώνεται, κάθε ενός, που διαφωνεί μαζί του και με τις πρακτικές του.

Το συνδικαλιστικό κίνημα ούτε τρομοκρατείται, ούτε σιωπά! ​

Καλούμε τους συναδέλφους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να καταδικάσουν αυτές τις μεθόδους τρομοκράτησης και καταστολής. Δεν είναι προσωπική υπόθεση, είναι μία ακόμη επίθεση απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και τη δράση του. Καλούμε τα Σωματεία και τους Συλλόγους των εργαζομένων να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον διωκόμενο συνάδελφο και να απαιτήσουν να παρθεί πίσω η μήνυση».

Αναδημοσίευση από το corfupress.com

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις