Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα αύξηση της ανεργίας

Ο αριθμός των Αμερικανών που αίτηση για πρώτη φορά για παροχές ανεργίας αυξήθηκε απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, καθώς η ραγδαία αύξηση σε νέες μολύνσεις COVID-19 ανέτρεψε την επιχειρηματική δραστηριότητα, προσφέροντας περισσότερες αποδείξεις ότι η ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας από την ύφεση της πανδημίας είναι ένα μακρινό σενάριο.

Οι αρχικές αξιώσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας ανέρχονταν συνολικά σε 885.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με 862.000 την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε το Τμήμα Εργασίας την Πέμπτη. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters είχαν προβλέψει 800.000 αιτήσεις την τελευταία εβδομάδα.

Τα αιτήματα για παροχές ανεργίας είναι πάνω από το μέγιστο των 665.000 κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης της διετίας 2007-09, αν και έχουν μειωθεί από τα ρεκόρ των 6,867 εκατομμυρίων το Μάρτιο.

Η εβδομαδιαία έκθεση, από τα πιο έγκαιρα στοιχεία για την υγεία της οικονομίας, ακολούθησε μετά από στοιχεία της Τετάρτης που δείχνουν ότι οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Resreve) των ΗΠΑ ποφάσισε να διατηρήσει το εύρος των επιτοκίων στο εύρος 0% έως 0,25% και αναμένει ότι θα ήταν σκόπιμο να διατηρηθεί αυτό το εύρος στόχων έως ότου οι συνθήκες της αγοράς εργασίας φτάσουν σε επίπεδα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της επιτροπής για τη μέγιστη απασχόληση και τον πληθωρισμό.

Πηγή:naftemporiki.gr

(Επισκέψεις: 45 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend