Διεθνή

ΗΠΑ: Ετοιμάζουν την αποστολή επιπλέον στρατευμάτων στην Μέση Ανατολή

Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν επιβεβαίωσε σήμερα ότι το Πεντάγωνο εξετάζει την ανάπτυξη περισσότερων αμερικανικών στρατευμάτων στην Μέση Ανατολή για την ενίσχυση της προστασίας των αμερικανικών δυνάμεων που εδρεύουν εκεί.

Η δήλωση διατυπώνεται εν μέσω του πολεμικού κλίματος που διαμορφώνεται μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

«Αυτό που εξετάζουμε είναι: Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αυξήσουμε την προστασία των δυνάμεων στην Μέση Ανατολή;». «Αυτό ενδέχεται να περιλαμβάνει την αποστολή επιπλέον στρατευμάτων», τόνισε ο Σάναχαν.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους έξω από το κτίριο του Πενταγώνου, διέψευσε τις αναφορές ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός στρατευμάτων εξετάζεται σε αυτή τη φάση.

Χθες το Reuters μετέδωσε ότι το Πεντάγωνο εξετάζει μια πρόταση ανάπτυξης περίπου 5.000 στρατευμάτων, ενώ άλλα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για αποστολή έως και 10.000 στρατιωτών.

Την ίδια στιγμή ο κορυφαίος Γερμανός διπλωμάτης Γενς Πλέτνερ σπεύδει στην Τεχεράνη, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ιρανό υφυπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγκτσί, σε μια τελευταία προσπάθεια να διασωθεί ό,τι μπορεί από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

Από την πλευρά του, το Ιράν ανακοίνωσε ότι έχει αυξήσει την παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου, αλλά δεσμεύτηκε ότι δεν θα ξεπεράσει το όριο του 3,67% που προβλέπει η συμφωνία και που αποκλείει την χρήση του για πυρηνικά όπλα.

(Επισκέψεις: 231 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend