Πρώτη φορά αριστερά στο ΔΝΤ!

Η Έλενα Παναρίτη εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Η είδηση ότι η κυρία Έλενα Παναρίτη τοποθετείται εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους κύκλους του ΔΝΤ, αντιδράσεις που δύσκολα έκρυβαν τον πανικό των ιθυνόντων.

Το «χτύπημα» της ελληνικής κυβέρνησης ήταν καίριο! Κύκλοι του ΔΝΤ, σχολίαζαν ότι η κίνηση του κ. Τσίπρα και του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου μοιάζει με τοποθέτηση ωρολογιακής βόμβας στα θεμέλια του Ταμείου…

«Πρώτη φορά αριστερά στο ΔΝΤ!», ήταν ο τίτλος άρθρου της «Wall Street Journal». «Η προηγούμενη δράση της κυρία Παναρίτη», γράφει ο αρθρογράφος, «ανησυχεί και προβληματίζει την ηγεσία του ΔΝΤ, δεδομένου ότι η Ελληνίδα οικονομολόγος εκτός της μαχητικής, απελευθερωτικής δράσης που ανέπτυξε κατά το παρελθόν στη Λατινική Αμερική και ειδικά στο Περού, υπήρξε εκλεκτή συνεργάτις του πρώην πρωθυπουργού Γ.Α. Παπανδρέου αλλά και μέλος, της υπό τον κ. Βαρουφάκη διαπραγματευτικής ομάδας , στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της Ελλάδας, όπου απεδείχθει αδυσώπητη πολέμιος των μνημονίων και των τραπεζικών συμφερόντων».

Ωστόσο κάποιοι κακεντρεχείς και μονίμως παραπονούμενοι επιμένουν να θυμούνται και να θυμίζουν το παρελθόν της κυρίας Παναρίτη. Όπως ο δικός μας, Δημήτρης Μηλάκας, που έγραφε πριν λίγες μέρες στον «Ημεροδρόμο» για την «Παναρίτη του Βαρουφάκη» 

Ετικέττες: , ,

Διαφήμιση

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email