Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Η Μακρόνησος «φόντο» στην «καμπάνια» του Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ!

Ο κύριος Κασσελάκης είναι ένας αυτοδημιούργητος εφοπλιστής (όπως ο ίδιος αυτο-παρουσιάζεται) και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύριος Κασσελάκης, όπως..

Ο κύριος Κασσελάκης είναι ένας αυτοδημιούργητος εφοπλιστής (όπως ο ίδιος αυτο-παρουσιάζεται) και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κύριος Κασσελάκης, όπως μας είχε περιγράψει στο πρώτο βίντεο αυτο-παρουσίασης του, βρήκε δουλειά στην Goldman Sachs και είδε, λέει, «από κοντά τι είναι Κεφάλαιο. Το να αγοράζεις τον κόπο του άλλου φτηνά. Το πόση αλαζονεία φέρνει το χρήμα». Τι έκανε και πώς αφού τα συνειδητοποίησε αυτά; Το εξηγεί ο ίδιος στο ίδιο βίντεο: «Πήρα δάνειο με προσωπική εγγύηση, και τρία χρόνια μετά κατάφερα να μπω στην ποντοπόρο ναυτιλία». Μα, πόσο… εντυπωσιακό το «αμερικανικό όνειρο» με δάνειο για να γίνει κανείς εφοπλιστής. 

Ο κύριος Κασσελάκης, ο αυτοδημιούργητος σύμφωνα με τα λεγόμενα, του έχει δηλώσει τον θαυμασμό του για τον «κληρονόμο» Μητσοτάκη και ήταν και περηφανος εθελοντής στην καμπάνια του Τζο Μπάιντεν, σημερινού προέδρου των ΗΠΑ το 2008. Δεν θυμόμαστε οι Μπάιντεν να έχουν πει κάτι για τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό στην Ελλάδα. 

Ο κύριος Κασσελάκης είναι ένας εκ υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ κι έχει συγκεντρώσει τις τυπικές προϋποθέσεις. Συνεπώς, κάνει αυτό που λέμε προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία. Λέει διάφορα και κάνει διάφορα ο κύριος Κασσελάκης. Ανεβάζει βίντεο, δίνει συνεντεύξεις στα κανάλια κι άλλα σχετικά.  

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της προεκλογικής του δραστηριότητας αυτός ο κύριος επέλεξε να πάει στη Μακρόνησο και να κάνει ένα βίντεο. Δικαίωμα του και να πάει στη Μακρόνησο και να κάνει και βίντεο. Δικαίωμα μας κι εμάς να σημειώσουμε τα παρακάτω: 

Στο βίντεο, από τη Μακρόνησο (δείτε το στο τέλος του κειμένου), μεταξύ άλλων υποστηρίζε για τους Μακρονησιώτες: «Οραματίστηκαν έναν κόσμο στον οποίο όλοι θα έχουν μερίδιο στο φως. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς σήμερα».

Μάλιστα. 

Και μετά συνεχίζει:  «Οι εκλογές είναι μία ανταγωνιστική διαδικασία. Αυτό μας κάνει πολλές φορές να ξεχνάμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και τι θέλουμε να πετύχουμε. Συλλογικά ως κόμμα και όχι ατομικά ως υποψήφιοι. Γιατί το συλλογικό είναι πιο μεγάλο από τον καθένα μόνο του.
Γι’ αυτό θα είμαστε όλοι μαζί. Σύγχρονη Αριστερά είναι ο άνθρωπος στο επίκεντρο (…)
Όπως έγραψε εδώ, σε αυτά τα χώματα, ο Ρίτσος: “Σαν ν’ ανοίγουμε μια πόρτα το πρωί
και να λέμε καλημέρα στον ήλιο και στον κόσμο”». 
 
Ξανά μάλιστα. 
 
Ωραία λόγια. Δεν ξέρουμε τι γνωρίζει ο κύριος Κασσελάκης για την Μακρόνησο, πέρα από τα γενικόλογα που είπε στο βίντεο.
 
Ξέρουμε, όμως, ότι η Μακρόνησος δεν μπορεί να είναι «φόντο» σε μια προεκλογική καμπάνια. Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει ο «αριστερός», κύριος Κασσελάκης. 
 
Και γνωρίζουμε κι ορισμένα πράγματα ακόμα: 
 
Ο κύριος Κασσελάκης είναι σε ένα κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, που με τον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα έχει κάνει τα παρακάτω: 

– Πήγαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανή και μετά ψήφισαν μνημόνιο.

– Πήγαν στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο και μετά έγλειψαν τον αγγελικό Τραμπ. 

– Πήγαν στην εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης για τον Νίκο Μπελογιάννη και μετά έφτιαξε προεκλογικό σποτ με τον Πλαστήρα.

 
Ο Αλέξης Τσίπρας, δε, έφτασε στο σημείο να κάνει προεκλογική ομιλία στη Λαμία, προσπαθώντας να… παραστήσει τον Άρη ΒελουχιώτηΠήρε την ιστορική ομιλία του Άρη στη Λαμία το 1944 για να την «πουλήσει», το 2019, διότι… θυμήθηκε ότι είναι και «αριστερός».  

Ακόμα και πρόσφατα (31 Μαΐου 2023), δε, ο Αλέξης Τσίπρας, ακόμα ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – κι έχοντας στην επικοινωνιακή του ομάδα τον επαγγελματία αντικομμουνιστή, συκοφάντη της Εθνικής Αντίστασης και προκλητικό ξεπλυματία των Ταγμάτων Ασφαλείας, Νίκο Μαραντζίδη – πήγε, προεκλογικά, να τιμήσει το Μπλόκο της Κοκκινιάς. Πήγε δηλαδή να αφήσει λουλούδια εκεί που εκτελέστηκαν πατριώτες και οι ταγματασφαλίτες σκότωναν εν ψυχρω. Οι ταγματασφαλίτες που, κατά Μαραντζίδη, δημιουργήθηκαν για «διασφαλίσουν τη δημόσια τάξη»!

Μετά τις παραπάνω υπενθυμίσεις ας δούμε ξανά το βίντεο του Κασσελάκη, που, από την Μακρόνησο, λέει για τους Μακρονησιώτες: «Οραματίστηκαν έναν κόσμο στον οποίο όλοι θα έχουν μερίδιο στο φως. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς σήμερα». Παράλληλα, απαγγέλλει και Ρίτσο. 

Ξανά μάλιστα.

Ο κόσμος που οραματίστηκαν δεν είχε καμία σχέση με τη βαρβαρότητα των μνημονίων, τα ΜΑΤ κατά του λαού, τους πλειστηριασμούς, την αμερικανοΝΑΤΟφροσύνη κι όλα τα άλλα. 

Τι είναι αυτά; Μα, τα «οράματα» και οι πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο ο κύριος Κασσελάκης είναι υποψήφιος πρόεδρος. 

Και δύο ακόμα παρατηρήσεις: 

– Η Μακρόνησος, το θανατονήσι των θυσιών και των αγώνων, δεν χωράει στην «ύλη» του πολιτικού μαρκέτινγκ.

– Φαίνεται πως του αρέσει η ποίηση του κυρίου Κασσελάκη. Ας διαβάσει κι αυτούς τους στίχους του Τάσου Λειβαδίτη (τον οποίο ανέφερε στο βίντεο του μαζί με τον Γιάννη Ρίτσο, τον Μάνο Κατράκη, τον Μίκη Θεοδωράκη και άλλους). Ίσως καταλάβει κάτι. Ίσως: «Πάνω στα ματωμένα πουκάμισα των σκοτωμένων / εμείς καθόμασταν τα βράδια /και ζωγραφίζαμε σκηνές απ’ την αυριανή ευτυχία του κόσμου / Έτσι γεννήθηκαν οι σημαίες μας». 

Το βίντεο του κυρίου Κασσελάκη με «φόντο» τη Μακρόνησο: 

Σχετικά θέματα

Απόψεις