Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωση του, «αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον συνάδελφο Παναγιώτη Κακαλή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, σε ηλικία 63 ετών, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο Παναγιώτης Κακαλής γεννήθηκε το 1960 στο Γούμερο Ηλείας και ήταν απόφοιτος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 1987 και για τρία χρόνια εργάστηκε πάνω στη διδακτορική του διατριβή με θέμα την κοινωνική θέση των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα, την οποία δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρώσει.

Παράλληλα, το 1990, ξεκίνησε η επαγγελματική του ενασχόληση με τη δημοσιογραφία, στην εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ». Αρχικά εργάστηκε στο ελεύθερο ρεπορτάζ για να περάσει λίγο αργότερα στο πολιτικό ρεπορτάζ, όπου παρέμεινε για περισσότερο από 20 χρόνια, έως και το 2013.

Ο Παναγιώτης Κακαλής ήταν ένας δημοσιογράφος με καλλιέργεια και ήθος. Το ρεπορτάζ του, η αρθρογραφία και η στήλη του στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» (“Δια του Τύπου”), διακρίνονταν πάντοτε για τη σοβαρότητα και την τεκμηρίωσή τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο. Η αποτέφρωσή του έγινε χθες Τρίτη, 21 Μαρτίου, στη Ριτσώνα».

***

Ο «Ριζοσπάστης» σε δημοσίευμα του (21/3/2023) για τον Παναγιώτη Κακαλή αναφέρει:

«”Εφυγε” χτες (σ.σ προχθες) από τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Κακαλής. Για περισσότερα από 20 χρόνια και μέχρι το 2013, ήταν συντάκτης του «Ριζοσπάστη» στο πολιτικό ρεπορτάζ. Ηταν απόφοιτος της Παντείου. Υπήρξε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Η αποτέφρωσή του θα γίνει σήμερα (σ.σ. έγινε χθες) στη Ριτσώνα.

Η διεύθυνση και το προσωπικό του “Ριζοσπάστη” εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του»